Erica'86 geeft wedstrijd tegen SETA binnen vijf minuten uit handen

ERICA - In de zaterdag 5e klasse E mocht Erica '86 aantreden tegen SETA, een ploeg die 2 punten boven '86 staat en daarmee een ideale tegenstander was om de opgaande lijn weer op te pakken. Doordat de ziekenboeg nog steeds niet leeg is, mocht trainer Cor Huls weer een puzzel oplossen om een goede opstelling neer te zetten.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd met het voornemen om geen doelpunten tegen te krijgen. Juist op het moment dat '86 wat meer uit zijn schulp kroop, kreeg het de deksel op de neus. Uit een afgeslagen corner kreeg een speler van SETA de bal zomaar in zijn voeten en kon hij de 0-1 aantekenen. Waar de verwachting was dat dit SETA zelfvertrouwen zou geven om op zoek te gaan naar de 0-2, gebeurde dit totaal niet.

Erica was de betere ploeg en had meer balbezit, maar had moeite om echt gevaarlijk te worden. Het gevaarlijkste moment kwam van een verdediger van SETA die uit een corner op zijn eigen lat kopte. Nog geen minuut later wist de spits van SETA ook de lat boven keeper Lubbers te raken.

Bij Erica heerste het gevoel dat er in deze wedstrijd meer te halen was. Juist daarom is het onbegrijpelijk dat het 10 minuten na rust zomaar 3 doelpunten binnen 5 minuten weg gaf. Allereerst scoorde de spits van SETA met een bekeken boogbal, daarna faalde een speler van SETA oog in oog met keeper Lubbers niet, waarna diezelfde spits weer wist te scoren met een afstandsschot.

Waar '86 wederom veel pech in de afronding had, zat het de tegenstander opeens heel erg mee. Toch gaf Erica zich niet gewonnen en bleef het op zoek naar een doelpunt. SETA werd vastgezet op eigen helft en door goed uitgevoerde aanvallen werd de druk opgebouwd. Dit resulteerde eerst in een schot op de paal van Wesley Wessels. Hierna wist '86 wel te scoren. Jeroen Hartmann werd door Bart Mol de diepte ingestuurd.

Hartmann was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed aan Dennis Djoegan die met enig fortuin wist te scoren. SETA beperkte zich alleen nog maar tot verdedigen, maar '86 had tijd en stootkracht te weinig om nog vaker te scoren, zo bleef het 1-4.