SVBO in slotfase naast en over FVC heen

LEEUWARDEN - In de zondag 1e klasse F wist SVBO bij FVC te winnen door een 3-1 achterstand om te zetten in een 3-5 overwinning. SVBO begon uitstekend aan de wedstrijd met kansen voor Davy Wessels die twee keer dicht bij een openingstreffer wast. Daarna waren het Maarten Wielens, weer Davy Wessels en Rean Bolk die keeper van FVC op hun weg vonden.

FVC deed het beter en stond een half uur spelen met 2-0 voor, terwijl het derde schot van FVC goed werd gepakt door doelman Lennon Ebeltjes. Vlak voor rust kreeg SVBO toch weer de aansluiting. Na een mooie steekbal van Mike Reuvers op Rean Bolk werd het 2-1 bij rust. Na rust ging SVBO op zoek naar meer, maar het was FVC die op een 3-1 voorsprong kwam. SVBO voerde daarna de druk op, terwijl FVC de lange bal ging hanteren.

Aanvoerder en doelman Lennon Ebeltjes
was ook in Leeuwarden weer de rots in de branding bij SVBO

SVBO kwam weer dichterbij nadat Dylan Wessels de 3-2 in de bovenhoek kopte en ging daarna door, maar zowel Wessels als Reuvers lieten kansen onbenut. In de tegenaanval werd FVC gevaarlijk, maar alleen op Ebeltjes af, redde de aanvoerder van SVBO uitstekend. Nadat er weer enkele kansen via Bolk, Wielens en Reuvers niet werden verzilverd kreeg FVC een kans uit een counter, maar wederom in een één op één situatie redde Lennon Ebeltjes. SVBO bleef doorgaan en in de 90e minuut viel toch nog de gelijkmaker.

De uitstekend spelende Davy Wessels kopte de bal in de verre hoek. 3-3. In de blessuretijd knalde Mike Reuvers snoeihard tegen de onderkant lat, maar werd even later in het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Maarten Wielens benut. 3-4 en FVC gooide daarna alles naar voren, maar een afgeslagen bal kwam terecht bij Mike Reuvers.

In de hoogste versnelling liet de overgebleven FVC’ers achter zich en legde terug op Wielens die de bal laag in de hoek schoot.3-5 en dat werd ook de verrassende eindstand. Zeker niet onverdiend voor SVBO dat nu op een tweede plaats te staan, samen met vv Emmen, alleen is het doelsaldo van SVBO beter. Volgende week zondag komt koploper WVV op bezoek bij SVBO. Deze topper begint om 14.00 uur.