Daniel Kiers bezorgt Twedo zege

In de burentwist van de 5e klasse E van het zaterdagvoetbal tussen Twedo en Ericaâ


Het was echt een wedstrijd in de onderste regionen van de vijfde klasse E. Het verschil tussen beide buren was slechts drie punten waarbij de thuisclub met zeven punten op een twaalfde plaats zich net boven de gasten bevond. Het was derhalve een strijd van aan- of afhaken. Twedo toonde zich de sterkste en won dan ook verdiend. Het was voor de mannen van Richard Nieborg na vijf opeenvolgende nederlagen weer lekker om de smaak van een overwinning te proeven. De laatste was bijna twee maanden geleden toen WVV met 5-2 huiswaarts werd gestuurd. Dat aantal treffers werd in de daaropvolgende wedstrijden in zijn geheel niet eens gehaald. Ook Erica’86 heeft moeite om het net te vinden, maar leek de afgelopen weken na geringe nederlagen tegen de topploegen Tiendeveen en Sweel toch zicht op betere tijden te hebben. Tegen Twedo was dit allerminst terug te zien.

Uitstekende zet
Hoewel de mannen van Cor Huls de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kregen, was de thuisclub de bovenliggende ploeg. De zet van Nieborg om Daniel Kiers de punt in te dirigeren en gelegenheidsspits Christiaan Snoei gewoon weer als middenvelder te laten fungeren, pakte uitstekend uit. De eerste de beste bal die Kiers als aanvaller gepresenteerd kreeg, na een uitstekende pass van diezelfde Snoei, was meteen raak. Met een diagonale droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij doelman Saaltink via de binnenkant van de paal kansloos. De gasten lieten zich er echter niet door uit het veld slaan en gingen gewoon op jacht naar de gelijkmaker. Maar behoudens een enkel klein kansje konden de voorwaartsen van Erica’86 weinig potten breken. Toen een verdediger van de geelhemden zich op slag van ruste verslikte in een pass van wederom Christiaan Snoei was het opnieuw Daniel Kiers die met dit buitenkansje wel raad wist en zijn ploeg met een goed gevoel aan de thee liet gaan.

Bovenliggende ploeg
Met Kenny Boer voor Jeroen Koopman was Twedo door Nieborg in de kleedkamer op het hart gedrukt om meteen na de rust goed bij de les te blijven. Want één tegentreffer zou Erica’86 natuurlijk weer helemaal terug in de wedstrijd brengen. Zo ver kwam het nimmer. Twedo was, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, de bovenliggende ploeg en nadat in de 65e minuut wederom Kiers voor zijn en Twedo’s derde treffer zorgde, was het vuur bij de Ericanen geblust. Kiers kreeg vijf minuten later ten faveure van de jonge Lyon Blik een terechte publiekswissel en Erica’86 had het aan slordig omspringen met de kansen van Twedo dat slechts de drie tegentreffers op het scorebord bleven staan.

Als de voorwaartsen iets scherper waren geweest, was de uiteindelijke zege nog hoger uitgevallen. Daarentegen kregen de gasten op slag van het laatste fluitsignaal zelfs de mogelijkheid de stand iets draaglijker te maken. Een strafschop was aan Dennis Djoegan echter niet besteed. Hij zag zijn slap genomen inzet door voormalig Ericaan Dennis Bults uit het doel geranseld worden. Het was het laatste wapenfeit van een gezapige derby waarbij de uitstekende leidsman Smook Brands de kaarten op zak kon houden en bij een al haast invallende duisternis twee minuten later voor de laatste keer op zijn fluitje blies.

Twedo neemt door deze zege even afstand van de laatste twee plaatsen en kan, als het volgende week van hekkensluiter Meedhuizen wint, weer enigszins aansluiting bij de middenmoot vinden. Voor Erica’86 blijft de rode lantaarn niet ver verwijderd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda