Erica’86 kansloos tegen Twedo

NIEUW AMSTERDAM - Na een week zonder wedstrijden, mocht Erica '86 deze keer afreizen naar Nieuw Amsterdam voor de derby tegen Twedo. Beide ploegen kennen een moeilijk seizoen waardoor deze wedstrijd als kelderduel kan worden betiteld.

Erica ’86 had een drietal goede wedstrijden achter de rug waarin weliswaar nipt werd verloren van de beoogde titelkandidaten, maar waarin veel strijd en inzet op het veld werd getoond. Daarom was het voor ’86 zaak om zichzelf te belonen tegen Twedo, zeker geen onmogelijke opgave.

Onder veel publieke belangstelling begon de wedstrijd om 14:30 op het troosteloze hoofdveld van Twedo. Lichtpuntje voor Erica was de terugkeer van Arjan Musters in het basiselftal na lang blessureleed. In de eerste 10 minuten had Erica het meeste balbezit, maar had het telkens moeite in de opbouw. Deze fase werd afgerond door een grote kans voor Musters die de bal echter niet goed raakte waardoor de keeper redding kon brengen. Hierna nam Erica de verdedigende stellingen in en liet het Twedo het spel maken. Dit lukte geenszins, maar ook Erica speelde zeer slordig waardoor de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau afzakte.

Waar de ploeg van trainer Cor Huls in de afgelopen wedstrijden veel complimenten kreeg over de inzet, was deze in notabene de derby tegen Twedo ver te zoeken. Twedo speelde even dramatisch, maar had deze middag het geluk dat spits Daniël Kiers in topvorm bleek te verkeren. Elke aanval waarin hij betrokken was, bleek gevaarlijk voor de defensie van ’86. De openingstreffer kwam dan ook van zijn voet, na een diepe bal schoot hij hard via de binnenkant van de paal raak. Even later scoorde hij ook de 2-0, nadat laatste man Djoegan ongelukkig de bal onder zijn voet door zag gaan. Behoudens de kans van Musters in de openingsfase, wist Erica hier helemaal niets tegenover te zetten.

De tweede helft leek qua spelverloop op de eerste, met het verschil dat ’86 zich nu wat meer liet gelden. Vooral invaller Jari Lubbers liet zich gelden door eerst een solo door de verdediging van Twedo bijna succesvol af te ronden en even later een goede aanval bijna te bekronen met een doelpunt. Na ongeveer een uur spelen gooide wederom Daniel Kiers de wedstrijd in het slot. Na een mooie solo wist hij keeper Saaltink te passeren.

Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Jeroen Hartmann gevloerd in het strafschopgebied en werd er een terechte penalty gegeven aan ’86. In de vorige wedstrijd tegen Sweel werd er al een strafschop gemist, waardoor er nu een andere nemer naar voren werd geschoven in de persoon van Dennis Djoegan. Dit bleek geen succes, want ook deze strafschop was niet aan Erica besteed. Vrij snel na de gemiste strafschop floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda