Hendriks helpt VV Emmen langs Germanicus

EMMEN - Op een nat, koud en winderig sportpark Meerdijk is vv Emmen er in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Moeizaam maar op wilskracht versloegen de Emmenaren laagvlieger Germanicus uit Coevorden met 2-1.

Na een achterstand werd Saber Hendriks de gevierde man: Hij scoorde én veroorzaakte in Emmens’ voordeel een strafschop die benut werd door Almar Doek.

Na twee voetballoze weken, FVC – vv Emmen vond tot tweemaal toe geen doorgang, was Germanicus een geduchte tegenstander. De ploeg uit Coevorden zit in de hoek waar de klappen vallen en dat wou men, gesteund door het 0-0 gelijke spel in Nieuw Buinen, tegen Emmen wel ongedaan maken. Emmen startte desondanks goed en had na zes minuten misschien wel recht op een strafschop. Maikel Arling wou koppen na een voorzet van Saber Hendriks, maar hij werd in de rug geduwd. Het spel ging echter verder. Even later wurmde Saber Hendriks zich door de defensie, maar zijn inzet ging net over.

Naar mate de wedstrijd vorderde verloor Emmen de grip en werd Germanicus sterker. Doelman Lars van der Swaluw stond vandaag zijn mannetje en redde tot tweemaal toe prima op gevaarlijke inzetten. De snelle en sterke Jurnel Rojer was hem echter wel te machtig. Rojer brak door de Emmer defensie en schoot koel de 0-1 binnen.
Van der Swaluw moest voor rust het veld ruimen. Een blessure bij hem zorgde ervoor dat Ronald Falke zijn rentree maakte in het eerste elftal.

De rust was zeer welkom, voor zowel toeschouwers als spelers. Dankzij de koude en natte omstandigheden zocht iedereen een warm onderkomen, waarbij trainer Nico Haak de tijd had om zijn manschappen anders neer te zetten. Een iets aanvallender Emmen kwam in de tweede helft voor de dag. Verdediger Peter Fokke werd gewisseld voor aanvaller Niek Huser. Een wissel die Emmen gevaar opleverde, want Huser zette Germanicus-doelman Beugelink gelijk aan het werk.

Het aanvallende Emmen beloonde zichzelf in de 51ste minuut. Dries-Jan Bal onderschepte de bal en had een prima actie waarbij hij Maikel Arling aan het werk zette. Arling gaf een lage voorzet op Saber Hendriks, die de bal achter doelman Beugelink schoot: 1-1.

Emmen kwam beter in de wedstrijd, maar moest oppassen bij de snelle uitbraken van Germanicus. Doelman Ronald Falke liet zich echter prima zien en redde netjes bij een één-op-één situatie.

De wedstrijd kabbelde naar het einde, en de 1-1 leek een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen van deze middag. Saber Hendriks was het daar niet mee eens. Dries-Jan Bal bracht Hendriks in stelling en die werd, wat de tv-beelden later duidelijk maakten, neergelegd binnen het strafschopgebied door Eduard Kobes. Kobes gleed uit en trok in zijn val Hendriks naar beneden in het elfmetergebied. Almar Doek was de gewezen man voor de strafschop en schoot Emmen in de 88ste minuut koelbloedig naar de 2-1 overwinning.

VV Emmen staat door de overwinning op een mooie vierde plaats in de zondag 1ste klasse F, waarin het zich momenteel een subtopper mag noemen. Alleen Heerenveen, SVBO en WVV staan boven de Emmenaren. Zondag gaat Emmen op bezoek bij Hoogezand, dat op een 13de plaats staat. Hoogezand doet het sinds de trainerswissel echter prima en mag zeker niet onderschat worden.