DZOH in tweede helft onderuit tegen Noordscheschut

NOORDSCHESCHUT – In de zaterdag 2e klasse J verloor DZOH in Noordscheschut na een 1-2 ruststand met 4-2 van Noordscheschut. De thuisclub kwam al snel op voorsprong nadat Nick Koster de bal in het dak van de goal knalde. 1-0. Na deze openingstreffer bleef de thuisploeg gevaarlijk, maar inzetten van Rijnald Vos en Danny Bouwman konden de keeper niet verschalken.

DZOH acteerde in de beginfase passief, maar werd hoe langer de 1e helft vorderde gevaarlijker. In de 20e minuut mocht DZOH een vrije trap nemen en de van richting veranderde bal kwam voor het doel terecht en werd van dichtbij door Roy Stroeve achter Wiebe Zinger gewerkt, 1-1. Na deze tegentreffer pakte Noordscheschut de draad weer op, maar waar de goal aan de ene zijde uitbleef viel hij, zoals een oude voetbalwet betaamt, aan de andere kant.

Een hoekschop werd door Marvin van der Meer in een keer achter Zinger gewerkt. Ruststand 1-2. Na rust probeerde Noordscheschut nog aanvallender te spelen, maar wist uitgespeelde kansen niet te benutten. Zelfs een strafschop was niet aan Noordscheschut besteed. DZOH beperkte zich enkel tot verdedigen en gokken op een snelle uitval. In de 80e minuut kon Danny Kiekebelt van dichtbij toch de 2-2 scoren.

Vanaf dit moment ontketende zich een ware stormloop op het doel van DZOH. In 88e minuut was het Koster die met zijn tweede doelpunt van de middag de bevrijdende 3-2 kon scoren. Na deze treffer kreeg DZOH nog drie hoekschoppen om de gelijkmaker te forceren, maar na de derde corner counterde Noordscheschut zich via Kiekebelt naar de beslissende 4-2 eindstand.