Pesse zaterdag boekt eerste competitiezege bij SVBO

EMMEN – In de zaterdag 4e klasse D heeft SV Pesse in de elfde speelronde na een 1-2 ruststand haar eerstecompetitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van Allart Bouw won met 1-3 van SVBO.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en opende in derde minuut al de score. Na een een-tweetje tussen Kees Jan Tjeerdsma en Glenn Kelly rondde Bram Otten de voorzet van Tjeerdsma beheerst af: 0-1.

Daarna kwam SVBO meer in de wedstrijd, maar Nils Spekman en Hidde Beekman hadden het vizier nog niet op scherp staan. Tien minuten voor rust verdubbelde Pesse haar voorsprong. Na voorbereidend werk van Otten gleed Gerben Slomp de bal van dichtbij binnen: 0-2. Pesse kreeg daarna via Kelly en Slomp ook nog kansen op een derde treffer, maar het was SVBO dat aan de overkant terug in de wedstrijd kwam via de aansluitingstreffer. Gerjan Fuhler schoot de bal uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising: 1-2.

In de tweede helft ging SVBO nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en ging achterin een-op-een spelen. Pesse zakte steeds meer in en loerde op een snelle uitbraak. Pesse gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. Na een aanval via Corian Casander, Slomp en Tjeerdsma volleyde Otten de bal van dichtbij in het doel: 1-3 en dat werd ook de eindstand.