FC Emmen B1 klopt FC Groningen B1

EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen.

FC Emmen B1-FC Groningen B1 1-0
FC Emmen B1 leverde een puike prestatie door de leeftijdsgenoten van FC Groningen met 1-0 af te troeven. De Groningers waren de onbetwiste koploper in de najaarscompetitie terwijl de Emmenaren als vierde eindigden. De eerste helft was weinig boeiend, aan beide kanten werden er geen noemenswaardige kansen gecreëerd. Het gebrek aan spektakel werd echter in het tweede bedrijf ruimschoots goed gemaakt. FC Emmen B1, dat Thijs Oosting in de warming-up met griep zag afhaken, ging vanaf de start meer druk zetten en werd daarvoor al snel beloond. Eerst liet rechterspits Jearl Margaritha nog een kans liggen, FC Groningen doelman Mats Roorda plukte hem de bal van de voet. Twee minuten later was het wel raak. Jearl Margaritha haalde van buiten het strafschopgebied schitterend uit: 1-0. Daarna werd het spannend want de Groningers gooiden alles op de aanval maar moesten vooral hun meerdere erkennen in FC Emmen doelman Kjell Scherpen. Hij redde fraai op inzetten van Mees Gootjes en Teun Cools en stopte twee minuten voor tijd een inzet van Tommie van der Looi. FC Emmen moest alle zeilen bijzetten, het rekte tijd wanneer het zo uitkwam waardoor de Groningers gepikeerd raakten. Het kostte FC Emmen wel een viertal gele kaarten waarvan twee voor spits Kjelt Engbers waarvan de tweede in de slotseconde van de wedstrijd viel.
FC Emmen B1;
Scherpen; Hemme, Berends, Timmerman, Verheul, Bos, Scheper (55. Dallinga), Deiman, Roosken, Engbers, Margaritha (69. Hindriks).

Kjelt Engbers (links) in een kopduel verwikkeld.

Kjell Scherpen (in het geel) blonk uit bij FC Emmen B1.

Kjell Scherpen gaat er bij zitten terwijl de Groningers hem van een schwalbe verdenken.

FC Emmen aan het tijdrekken in de extra tijd. Lorenzo Hindriks neemt de vrije trap.

FC Emmen o.14-Vitesse o.14 0-1

FC Volendam D1-FC Emmen D1 2-1
Sneu verlies voor de Emmenaren want de beslissende goal viel in de laatste minuut. Over de gehele wedstrijd genomen was de zege voor de thuisclub wel verdiend te noemen maar de Emmenaren boden toch goed partij. Een mislukte terugspeelbal leidde in de dertiende minuut tot de 1-0 voor FC Volendam D1. Via Edgar Meijles en Damian de Vries kreeg FC Emmen D1 voor rust nog een paar honderd procent kansen maar benutte die niet. Na de pauze was FC Emmen D1 wat dominanter terwijl de Volendammers op de counter loerden. Boy Nijgh zorgde voor de gelijkmaker en de 1-1 stand hadden de gasten uit Drenthe eigenlijk over de streep moeten trekken. Dat gebeurde echter niet want uit een vrije trap in de allerlaatste minuut werd het nog 2-1 voor de thuisploeg.
FC Emmen D1:
Hugo Franssen; Jansen, IJpelaar (Mansaray), Roufs, Bulder, Hulshof, De Jonge, Giel Fransen (Slomp), Broers (Meijles), De Vries, Nijgh.

FC Emmen D2-ASV Dronten D1 1-2
FC Emmen D2 begon goed aan de wedstrijd en was voetballend de bovenliggende partij. Ondanks een paar goede kansen bleef het 0-0 tot aan de rust. Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. FC Emmen D2 zette druk naar voren en na 42 minuten wist Kas Lamberink de verdiende 1-0 te scoren. In de volgende minuten speelde ASV Dronten D1 meer naar voren en benutte een penalty waardoor de stand 1-1 werd. Drie minuten later werd het zelfs 1-2 voor ASV Dronten. Ondanks dat FC Emmen D2 wel aandrong en het initiatief weer overnam werd er niet meer gescoord. Een zure nederlaag met 1-2 was het gevolg, waarbij FC Emmen D2 gretig was en recht had op de overwinning, maar in zes minuten de wedstrijd uit handen gaf.