FC Emmen gaat in Helmond Sport weer voor drie punten

EMMEN - FC Emmen moet het morgenavond in het uitduel tegen Helmond Sport stellen zonder aanvallende middenvelder Boy Deul, die kampt met een bovenbeenblessure. Daardoor is er een basisplaats voor Tom Overtoom, de huurling van Excelsior die vorige week al een kleine twintig minuten meespeelde in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Telstar.


Overtoom liet in de korte fase zien wat hij aan FC Emmen kan toevoegen. Hij eiste ballen op, verdeelde het spel en zorge bovendien voor balans en rust in het spel van de Drentse club, die de laatste drie duels op rij won en bovendien drie keer de nul wist te houden. Met de reeks van drie duels zonder tegentreffers gaven de Emmenaren het gewenste antwoord op de kritiek van trainer Marcel Keizer die vond dat zijn ploeg, met name in de fase kort voor de winterstop, teveel onnodige tegentreffers incasseerde.

FC Emmen staat op dit moment op de gedeelde 5e plaats in de Jupiler League, met 34 punten uit 22 wedstrijden. Helmond Sport staat 12 en heeft 7 punten minder dan de Drenten. Dat was overigens drie weken geleden nog niet het geval, maar door drie opeenvolgende nederlagen (tegen Jong Ajax, NAC en Fortuna Sittard) is de ploeg van oud FC Emmen-trainer Jan van Dijk flink gezakt op de ranglijst. Helmond Sport was overigens in Emmen (dat was nog in augustus) met 0-1 te sterk voor de mannen van Marcel Keizer.

Helmond Sport - FC Emmen begint om 20.00 uur en is banaf 19.00 uur live te volgen op RTV Emmen. Verslaggevers ter plekke zijn René Posthuma, Niels Dijkhuizen en Bennie Wolbers.

Vermoedelijke opstelling
Telgenkamp; Van Deelen; Seip; Streutker, Siekman; Rozema, Mannes, Overtoom; Gyasi, Kolder en Danso, Frank Olijve en Johan Kulhan ontbreken vanwege blessures

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda