Bargeres deelt de punten met IJhorst

EMMEN – Na twee maanden winterslaap mocht Bargeres het opnemen tegen IJhorst en na een 1-1 ruststand eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. In de eerste 25 minuten was het voornamelijk een strijd op het middenveld en wisten beide ploegen nauwelijks kansen te creëren. In de 22ste minuut kwam IJhorst op voorsprong door Yorrik van Gelder, 0–1.

Kort daarna kwam Bargeres op gelijke hoogte na een schitterende vrije trap van Rik Zinnemers op randje zestien. 1–1.Scheidsrechter Roos kende even later aan IJhorst een strafschop nadat Arjan van Halen, vervanger van Rob Stiekema, een speler van IJhorst aan het shirtje vasthield. De penalty van Yoran Meijer werd echter uitstekend gestopt door keeper Ingmar de Labije en ook in de rebound stond Labije zijn mannetje. Na de rust was het Bargeres die het spel in de eerste 20 minuten dicteerde.

Bargeres liet hier de kansen laten liggen om de wedstrijd te beslissen. In de slotfase werd de thuisploeg nerveus en volkomen tegen de spel verhoudingen in kwam IJhorst op voorsprong.Het was opnieuw Yorrik van Gelder die een slecht verwerkte voorzet van de voet van Joey de Vroet oppakte en de 1–2 op het scorebord bracht. Toch zat het venijn in de staart want in 96e minuut gaf keeper Ingmar de Labije uit een vrije trap een bal die in de 16 meter belandde van IJhorst en broer Leon de Labije wist de bal fraai over keeper Niels Esinge te koppen. 2–2.

Uiteindelijk kon Bargeres gelukkig zijn met het gelijke spel, maar gezien het spelbeeld van de 2e helft had het misschien drie punten verdiend. Eindstand 2-2.