Jong FC Emmen door Jong SC Heerenveen afgetroefd

EMMEN - Jong FC Emmen heeft in een oefenduel tegen de beloften van SC Heerenveen een stevige 5-0 nederlaag geleden. Op sportpark Skoatterwald in Heerenveen werd met 5-0 verloren.

Het was de tweede 5-0 nederlaag van de Emmenaren in korte tijd want hiervoor werd met dezelfde cijfers van PEC Zwolle verloren. Bij FC Emmen stonden de A-junioren Daniel Sanafikha, Nande Wielink en Raphael Ngendakumana in de basis, de routine werd gevormd door Gaby Jallo en Shkodran Metaj. Op de bank zaten uitsluitend A-junioren. De Friezen hadden bij rust een 3-0 voorsprong genomen, na de pauze voegde de Sloveen Luka Zahovic daar nog twee treffers aan toe.
Jong SC Heerenveen-Jong FC Emmen 5-0. 2. Zahovic 1-0, 12. Hornkamp 2-0, 39. Hornkamp 3-0, 65. Zahovic 4-0, 89. Zahovic 5-0.
Jong SC Heerenveen: Sietsma, Huizing, Ter Borgh, Van Koesveld, Schoop, Van den Boomen, Mrkonja (62. Oosterlen), Amin, Hornkamp (62. Vlap), Zahovic, Borges (62. Agbaljan)

Jong FC Emmen:
Elmali; Bouws, Wielink, Sanafikha, Jallo, Reinders, Nijkamp, Metaj, Ngendakumana, Hagenauw, Baric. Wissels: Jan Wolters; Henssens, Dos Santos, Komduur, Bijlsma.

2. FC Emmen klopt SV Meppen onder 19
EMMEN - FC Emmen A1 heeft de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie succesvol afgesloten door de 3-2 zege op SV Meppen onder 19. De Meppeners speelden het vorige seizoen in de Bundesliga voor A-junioren maar moesten na een seizoen weer degraderen naar de Regionalliga waar momenteel de twaalfde positie wordt ingenomen.

FC Emmen A1 speelde een uitstekende eerste dertig minuten waarin een 3-0 voorsprong werd genomen. In de tiende minuut opende Jochem Scholten de scoren op een voorzet van Jan Scholten. Een minuut later verhoogde Matthijs Hensens tot 2-0 met wederom een assist van Jan Scholten. Nadat de Emmenaren even goed weg kwamen na een schot op de paal van SV Meppen A1 werd het in de 23e minuut 3-0 toen Matthijs Hensens een hoekschop van Jan Scholten inkopte: 3-0. Daarna kwam SV Meppen meer in wedstrijd en werd het vlak voor rust 3-1 via een vrije trap. Na de rust werd nog een keer gescoord en wel door de Duitse formatie in de 59e minuut. In het restant van het onder kunstlicht gespeelde duel kwamen er nog een paar mogelijkheden voor de thuisclub maar de afronding ontbrak.

3. FC Emmen B1 wint ook van NEC/FC Oss
FC Emmen A1-SV Meppen A1 17.00u (oefen)
FC Emmen B1-NEC/FC Oss B1 3-0
FC Emmen B1 boekte de derde achtereenvolgende overwinning in de voorjaarscompetitie door het Nijmeegse NEC/FC Oss B1 met 3-0 te verslaan. De Emmenaren nemen hierdoor momenteel de derde plaats in en kunnen bij winst zelfs nog een plaatsje stijgen omdat het een duel minder heeft gespeeld dan nummer twee Almere City FC B1. Volgende week volgt echter opnieuw een pittige test want dan gaat FC Emmen B1 op bezoek bij koploper ADO Den Haag. Wat veldspel betreft waren de gasten uit Nijmegen zeker niet de mindere maar de afwerking was bij de thuisploeg een stuk beter verzorgd. Zo scoorde in de dertiende minuut Kjelt Engbers met een mooi diagonaal schot de 1-0 na een fraai passje van Ruben Roosken. Na een wegens buitenspel afgekeurde goal van de gasten verhoogde Thom Scheper drie minuten voor de pauze met een geweldige knal tot 2-0. Na de thee speelde NEC/FC Oss B1 wederom redelijk voetbal zonder tot echte kansen te komen. Die kreeg de thuisclub wel en opnieuw Kjelt Engbers was het die met een bekeken schot in de 48e minuut de stand op 3-0 bracht. FC Emmen B1 kreeg daarna nog mogelijkheden via o.a. Thijs Oosting en een mooie actie van verdediger Twan Berends maar in de stand kwam geen wijziging meer.
FC Emmen B1:
Scherpen (50. Jalving); Verheul, Timmerman, Berends, Hemme, Bos (35. Oosting), Deiman, Scheper, Roosken (60. Hindriks), Engbers, Margaritha.

FC Emmen C1-SV Vorwärts Nordhorn C1 1-0
FC Emmen D1-NEC/FC Oss D1 1-1. FC Emmen wint na strafschoppen
FC Emmen D1 had het bepaald niet gemakkelijk tegen een goed spelend NEC/FC Oss D1 maar knokte zich desondanks naar de kwart finale van het landelijke bekertoernooi. Komende tegenstander is Sparta Rotterdam op 27 februari in Rotterdam. FC Emmen D1 speelde gedisciplineerd vanuit een compacte organisatie en leek op een dubbelblanke ruststand af te koersen. Een minuut voor de rust namen de gasten echter toch een 0-1 voorsprong. FC Emmen had zelf een mogelijkheid gehad via Giel Fransen maar hij miste. Na de pauze maakte hij dat goed door na een assist van Boy Nijgh FC Emmen D1 op gelijke hoogte te brengen. De 1-1 bleef na de reguliere tijd staan zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. FC Emmen D1 doelman Hugo Franssen speelde hierin een uitstekende rol door de tweede Nijmeegse strafschop te stoppen. Omdat de gasten ook de vierde strafschop misten terwijl de Emmenaren vier keer raak hadden geschoten kon de thuisploeg een feestje gaan bouwen.
FC Emmen D1:
Hugo Franssen; Jansen, Mulder, IJpelaar, Bulder, Hulshof (Broers), Giel Fransen, De Jonge, Roufs, Meijles, Nijgh.

Almere City FC D2-FC Emmen D2 4-1
Almere City D2 was in deze oefenwedstrijd de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won dan ook verdiend. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-1. De goal voor FC Emmen werd gescoord door Florian Zeqiri.