Tegenstander in play offs vrijdagavond bekend

EMMEN - Met FC Emmen-Fortuna Sittard wordt vrijdagavond de reguliere competitie afgesloten. Voor de Limburgers betekent het einde seizoen maar voor FC Emmen begint een nieuw hoofdstuk met de deelname aan de play offs.


Aanstaande maandag moet FC Emmen eerst uit en de return wordt vrijdagavond 6 mei in de JENS Vesting afgewerkt. Wat er nog ontbreekt is de naam van de eerstvolgende tegenstander en die wordt aan de hand van de uitslagen van vrijdag bepaald. Volgens de stand van dit moment speelt FC Emmen in de eerste ronde tegen MVV Maastricht terwijl de andere wedstrijd Almere City FC-FC Volendam zou zijn. Er zijn echter nogal wat scenario’s mogelijk.

FC Emmen eindigt op plaats zes of zeven, vijf of zes in de play off rangschikking, het kan voorbij worden gestreefd door FC Volendam dat uit speelt tegen hekkensluiter FC Oss. Voor de Emmenaren is dat niet zo belangrijk, wel voor de Volendammers die nog achterhaalt kunnen worden door Almere City FC en MVV Maastricht. Is dat het geval, moet FC Emmen in de eerste ronde naar FC Volendam. De Volendammers moeten dan in Oss verliezen terwijl Almere City FC en MVV Maastricht tegen respectievelijk Jong PSV en RKC Waalwijk moeten winnen.

Van de drie mogelijke tegenstanders heeft FC Emmen alleen tegen FC Volendam een positieve balans. Van het andere Oranje werd twee maal gewonnen maar tegen Almere City en MVV Maastricht werd in de competitie geen enkel punt behaald! De nacompetitie is echter een ander verhaal, het gaat over twee wedstrijden waarin het zaak is in de uitwedstrijd minimaal de schade beperkt te houden. Een probleem is wel dat het hart van de defensie, Marcel Seip en Tim Siekman, wegens schorsingen ontbreekt.

Fortuna Siittard komt vrijdagavond naar Emmen na een minder geslaagd seizoen. Naast financiële zorgen werd begin oktober trainer Peter van Vossen ontslagen en opgevolgd door Ben van Dael. Laatstgenoemde begon met een gelijkspel tegen FC Emmen, het duel was bijna in een overwinning voor Fortuna geëindigd maar Tim Siekman zorgde kort voor tijd voor de gelijkmaker. De nieuwe trainer begon op de zeventiende plaats en zal vermoedelijk het seizoen ook afsluiten met de zeventiende plek. In sportief opzicht was de winst na de wisseling dus ongeveer nul.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan, Seip, Streutker, Kwee, Mannes, Rozema, Deul, Overtoom, Ten Voorde, Danso.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda