Drenthina wint nipt van Broekster Boys

DAMWOUDE - Drenthina heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor een plek in de 1e klasse gewonnen. In Damwoude werd Broekster Boys met 1-0 verslagen. Een vroege treffer in de 11e minuut van Kees Plaatje bleek uiteindelijk de winnende goal te zijn.

Drenthina miste om uiteenlopende redenen een viertal basisspelers en dat gemis was voelbaar. De beginfase ging nog gelijk op en via een snelle uitval kwam Kees Plaatje in de 11e minuut oog in oog met keeper Erik Krol te staan en schoot raak. Broekster Boys ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan. In de tweede helft kwam Drenthina onder nog grotere druk te staan.

Aan aanvallen kwam Drenthina door het snelle balverlies niet meer toe. Het was alleen nog maar tegenhouden en de verdediging piepte en kraakte. En als Broekster Boys al in kansrijke positie kwam was daar altijd nog keeper Yannick Berends, die een geweldige partij stond te keepen. Broekster Boys gooide in de slotfase alles op de aanval, waardoor er in blessuretijd ruimte ontstond voor de Drenthina-voorwaartsen.

Ook Drenthina kreeg nog twee grote kansen, maar werden door Tom Brinks en Kees Plaatje (bal tegen de lat) niet benut. Dinsdagavond, vandaag dus, wordt de return op het sportpark aan de Oude Roswinkelerweg gespeeld en de aanvang is 19.00 uur.

Het was regelmatig druk voor een van de beide doelen waarbij Drenthina uiteindelijk één keer doel trof. (foto Reinoud Meijer)