DZOH met één been in tweede ronde

VEENWOUDEN – DZOH deed uitstekende zaken door de eerste confrontatie met SC Veenwouden met 2-0 te winnen. De thuisploeg opende furieus en was tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar beide keren wist Nick Schepers redding te brengen namens DZOH.

In het vervolg golfde het spel op en neer. Tim Aasman en Sander Boer waren namens DZOH dicht bij de gelijkmaker, terwijl Wietze Veenstra en teamgenoot Veenstra namens de Friezen het net niet wisten te vinden. Jeroen Smit bracht DZOH na 23 minuten op voorsprong. Bij een foutieve breedte pass was Smit er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en scoorde de 0-1.

Op slag van rust was Veenwouden dicht bij de gelijkmaker, maar de lat en doelman Nick Schepers brachten redding. In de tweede helft was de openingsfase voor Veenwouden. Albert Jan van Zwol raakte de lat met een vrije trap en in het vervolg kopte Veenstra op de kruising. Het vervolg was weer voor DZOH waarbij Jeroen Smit enkele keren dichtbij een doelpunt was, maar de rust niet wist te bewaren. Dit deed hij wel in de 83e minuut wel. Hij legde uitstekend breed op de ingevallen Micky van de Horst, waarna de 17-jarige invaller de 0-2 binnen tikte.

Het was in een fase waarin de thuisploeg al met 10 man speelde. Doelman Van der Mark was al naar de tribune verwezen na wild uitkomen op Jeroen Smit. De rode kaart was zwaar gestraft, maar daar maalde geen Emmenaar om. In de absolute slotfase had Tim Aasman het tweeluik helemaal kunnen beslissen, maar zijn pegel ketste via binnenkantje paal het veld weer in. DZOH bleef in de slotfase overeind en boekte een belangrijke zege.

Dinsdagavond wacht de return in Emmen. SC Veenwouden zal vol voor de overwinning gaan en aan DZOH de taak om het duel met een snelle treffer te beslissen. De winnaar uit het tweeluik zal het opnemen tegen de winnaar van Broekster Boys – Drenthina. Het eerste duel werd met 1-0 gewonnen door Drenthina.