Zwartemeer staat voor moeilijke opgave

GRONINGEN – In de strijd om promotie naar de 2e klasse heeft Zwartemeer zondagmiddag een flinke dreun gekregen door met 5-2 in Groningen van Velocitas 1897 te verliezen.

De Klazienaveners keken bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan door doelpunten van drie treffers van Daniël Postema in de 27e, 28e en 38e minuut. Met deze 3-0 achterstand gingen Zwartemeer de kleedkamers in. Wat er tijdens de rust is gezegd is niet bekend, maar Zwartemeer was nog niet goed wakker bij het begin van de 2e helft. Binnen drie minuten werd de wedstrijd helemaal in het slot gezet door Daphne Phillip. 4-0.

Daarna wist Zwartemeer nog even weer in de wedstrijd te komen via een doelpunt van Bas de Jonge in de 51e minuut. 4-1. Maar ook dat doelpunt gaf Zwartemeer niet echt vleugels en zag de thuisclub opnieuw scoren via Daphny Phillips. 5-1. Ralph Herbers mocht nog wel de 5-2 scoren, maar daarmee was de wedstrijd gelopen.

Tien minuten voor tijd kwam Zwartemeer nog wel in overtal na een tweede gele kaart voor Yoshi Supriatra, maar kon de achterstand niet meer wegwerken. Eindstand 5-2 en voor Zwartemeer wacht er donderdagavond op sportpark De Planeet een zware opgave.