Bargeres zet belangrijke stap in nacompetitie en wint in Alteveer

ALTEVEER - Bargeres deed goede zaken door de eerste wedstrijd tegen Alteveer met 1-2 te winnen. Het was over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning. Alteveer die veelal de lange bal speelde en uit dode momenten gevaarlijk was terwijl Bargeres voetballend oplossingen zocht.

Alteveer kwam op voorsprong door een cadeautje van Bargeres. Een terugspeelbal werd door Bryan Schenkel onderschept en de spits rondde fraai af met een stiftje in de 17de minuut. Bargeres kreeg daarna goede kansen op de gelijkmaker maar moest tot de 39ste minuut wachten, Reinier Visser tikte een bal binnen na een afgeslagen schot van Leon de Labije. In de tweede helft was het een gelijk opgaande strijd. Een schitterend schot van Jelmer Visser op 20 meter afstand verdween in de uiterste rechter hoek, 1 – 2.

Daarna sloop er onrust in het spel van Bargeres en zette Alteveer nog een tandje bij. Alteveer was in de slotfase de betere ploeg alhoewel Bargeres steeds meer ruimte kreeg en de kansen had moeten verzilveren. Scheidsrechter Simon Jager uit Hoogezand werd deze keer geassisteerd door 2 door de KNVB aangestelde assistenten Max Haanstra en René Boer Rookhuizen. Het arbitrale trio kon terug zien op een goede wedstrijd.

Bargeres probeerde vanaf de aftrap druk te zetten op de spelers van Alteveer en was de betere ploeg. Trainer Peter Timmer moest vanwege schorsingen en blessures nogal wat puzzelen om de defensie op orde te krijgen en zo was Arjan Van Halen als laatste man in de defensie gepositioneerd ter vervanging van Rob Stiekema en moest Frank Smalbil de plek van Rik Zinnemers innemen.

In de 17de minuut speelde Leon de Labije een onschuldige terugspeelbal maar had daarbij Bryan Schenkel van Alteveer over het hoofd gezien. De spits wist hier wel raad mee en had alle tijd om de hoek uit te zoeken en scoorde uiteindelijk met een fraai stiftje, 0 – 1. Bargeres bleef zoeken naar voetballende oplossingen en kreeg ook voldoende kansen. Een kopbal van Reinier Visser uit een corner van Jelmer Visser moest van de doellijn worden gehaald en even later had Frank Smalbil de gelijkmaker op zijn hoofd na een vrije trap van Reinier Visser maar kwam een haarlengte tekort.

Leon de Labije mocht helemaal vrij op links zijn meegekomen medespelers, waarvan 3 vrij stonden voor het doel van Alteveer, uitzoeken maar de voorzet ging aan de spitsen voorbij. Het was typerend voor het spel van Bargeres waarbij goede aanvallen slecht werden afgerond. In tussentijd zat Alteveer de lange bal te hanteren en probeerde met snelle uitvallen de ploeg uit Emmen te verrassen. Een schot van Bryan Schenkel moest op de vuisten van Ingmar de Labije onschadelijk worden gemaakt.

In de 39ste minuut werd een fraaie aanval van Bargeres toch goed afgerond. Een steekpass van Jelmer Visser bereikte de vrij staande Leon de Labije wiens schot op keeper Bart Heikens van Alteveer stuitte. Reinier Visser wist echter de afgeslagen bal alsnog in het doel te tikken, 1 – 1. Bargeres leek op weg naar een overwinning en een terug gelegde bal van Jorrit Visser op Reinier Visser werd door de spits rakelings naast geschoten.

In de tweede helft was het een gelijk opgaande strijd. De beste kansen waren voor Bargeres maar er sloop steeds meer onrust in het spel van Bargeres. Zo kwamen de gasten goed weg na slordig balverlies in de defensie waardoor Arjan van Halen alsnog moest corrigeren. De bal caramboleerde via een speler van Alteveer onverwacht tegen het hoofd van een aanvaller van Alteveer en leek pardoes in het doel van Bargeres te gaan.

Gelukkig stond Patrick Schuttrups nog op de doellijn en wist koppend redding te brengen. Aan de andere kant moest opnieuw een speler van Alteveer redding brengen op de doellijn uit een corner van Jelmer Visser en een kopbal van Reinier Visser. In de 64ste minuut kwam de bevrijdende treffer. Een afgeslagen bal werd direct op ca. 20 meter schitterend ingeschoten door Jelmer Visser en de bal verdween onhoudbaar in de rechter onderhoek, 1 – 2.

Bargeres werd daarna nerveus met name in de defensie. Dit werd er zeker niet beter op nadat Arjan van Halen met een schouderblessure van het veld moest en direct maar doorging voor controle naar het ziekenhuis. Dit alles na een noodlottige botsing met zijn eigen keeper Ingmar de Labije. Alteveer pompte steeds meer ballen in de 16 meter en ook al kwamen er nauwelijks uitgespeelde kansen, het risico dat een bal verkeerd zou vallen werd zichtbaar groter. Een afstandsschot van Can Altunay ging rakelings voor het doel van Ingmar de Labije.

Aan de andere kant kreeg Bargeres steeds meer ruimte. Uit de draai loste Reinier Visser een schot dat op de onderkant van de lat belandde en daarmee was Bargeres nog het dichtst bij een treffer. In de slotfase had Bargeres zichzelf het nog makkelijker kunnen maken. Jorrit Visser was op links zijn directe tegenstander gepasseerd en zijn voorzet vanaf de achterlijn had hij zo kunnen afgeven aan de geheel vrij staande Reinier Visser maar ook deze voorzet mistte de precisie. Scheidsrechter Simon Jager trok in totaal 7 gele kaarten in deze overigens sportieve wedstrijd. De leidsman had de wedstrijd prima in de hand.

Donderdagavond om 19.00 uur het vervolg op sportpak Easy Fit van Bargeres. De uiteindelijke winnaar speelt a.s. zondag de eerste uitwedstrijd tegen HSC en de zondag daarop de thuiswedstrijd.