SVBO door naar de volgende ronde in de nacompetitie

BARGER OOSTERVELD - SVBO is doorgedrongen naar de volgende ronde in de nacompetitie voor een plek in de hoofdklasse. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Orion uit Nijmegen en met al een 0-5 zege op zak was dit resultaat voldoende voor SVBO. In de volgende ronde speelt SVBO tegen FVC.

FVC schakelde hoofdklasser Achilles 1894 uit, dat dus is gedegradeerd. Aanstaande zondag speelt SVBO thuis, donderdag 2 Juni is de return in Leeuwarden.

SVBO begon met de volgende spelers:
Lennon Ebeltjes stond weer onder de lat.
Achterin Stefan Kuper, Tom Jeuring, Rene Wolbers en Robin Heijne.
Op het middenveld Davy en Dylan Wessels en John Koops
Voorin Mike Reuvers, Patrick Eberhard en Rean Bolk.
De wisselspelers waren Rob Appeldorn, Twan Waidijk, Sam Spaans en Edfrin Silvania.

Met een 5-0 voorsprong al voor SVBO begonnen beide ploegen vrij aanvallend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de thuisploeg via Mike Reuvers die na een goede steekpass van Davy Wessels op doel af kon, maar Reuvers mikte te hoog. Even later een kans voor Patrick Eberhard, maar hij stuitte op doelman Bruijsten van Orion. Ook Orion was wel dreigend, vaak met de rechtsbuiten, maar zijn voorzet werd of uitverdedigd of onderschept door Ebeltjes.

SVBO had even later wederom een aardige kans. Nu was Reuvers dichtbij na een één-twee met Kuper, maar kreeg de bal net niet onder controle om tot een schot te komen, doelman Bruisten greep de bal voor zijn voeten weg. Orion had ondertussen alweer een 5e hoekschop te pakken en werd gevaarlijk. Een korte corner werd in het zestienmetergebied gebracht.

Een kopbal van dichtbij dwong Lennon Ebeltjes tot een goede reflex, waarmee hij de bal aardig wist te redden. Jeuring kon even later opruimen. De 4e kans voor SVBO kwam van Rean Bolk, maar ook hij zag doelman Bruijsten redden. Even later was Bolk wel trefzeker. Hij faalde niet voor de keeper en zette SVBO op een 1-0 voorsprong. Bolk was even later dichtbij een tweede treffer, maar zijn kopbal ging in het zijnet.

Na rust was het allemaal wat minder. Toch kreeg SVBO nog een mooie kans met Eberhard, die uit de draai ineens op doel schoot, maar doelman Bruijsten lag in de weg. Ook Reuvers ontsnapte aan zijn verdediger, de voorzet op Bolk werd door de laatstgenoemde ingeschoten, maar doelman Bruijsten redde goed. Niet veel later viel de treffer, maar wel aan de andere kant.

Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal voor doel gekopt en van dichtbij binnen geschoten door Jilesen van Orion. Maar na die gelijkmaker werd het allemaal stukken minder. Er gebeurde bijna niets meer tot een paar minuten voor tijd. Toen kreeg Reuvers het nog eens op de heupen. Hij passeerde 4/5 man, omspeelde de keeper, maar vergat deze aardige actie te bekronen met een doelpunt en hij schoot op de paal.

Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter af en was deze wedstrijd ten einde. SVBO kan zich dus gaan opmaken voor een tweede ronde tegen FVC. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al, toen in competitieverband. SVBO won in Leeuwarden met 3-5 en in Barger Oosterveld werd het 0-0. De wedstrijd zondag begint om 14.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda