Stedenkringbokaal 2016 Hebelermeer

HEBELERMEER - In het Duitse Hebelermeer vindt komende woensdagmiddag 22 juni vanaf 17 uur de eerste internationale haringparty plaats, georganiseerd door de Stedenkring Zwolle-Emsland. Duitse en Nederlandse bestuurders, ondernemers, politici en journalisten testen dan de nieuwe haring. Frau Antje serveert voor de niet- visliefhebbers kaas en een heerlijk glaasje oer-Hollandse jenever. De haringparty wordt gecombineerd met de inmiddels traditionele voetbalwedstrijd om de Stedenkringbokaal. Informeel netwerken

Deze heuse interland tussen Nederland en Duitsland wordt om de twee jaar gespeeld en is op 22 juni toe aan haar derde editie. De wedstrijd wordt afgesloten met een Duitse BBQ. Het netwerk evenement is bedoeld om Duitsers en Nederlanders op een informele manier met elkaar kennis in contact te brengen en eventueel zaken te laten doen.

Wim Beekman en Ronald Oosting
In 2014 won het alternatieve oranje met maar liefs 0-7 van die Mannschaft zodat de regionale cup met de grote oren naar Nederland ging. De eerste wedstrijd in 2012 was een riante 10-5 overwinning voor onze oosterburen. Een 16 man sterk dweilorkest speelt dit jaar de volksliederen en zorgt tijdens de wedstrijd voor passende sfeermuziek. Dit jaar verdedigen ondermeer FC-Emmen directeur Wim Beekman, RTV-Drenthe-verslaggever Ronald Oosting en directeur Ronald Welles van de Rabobank Emmen-Coevorden de Nederlandse eer. De coaching is in handen van oud-wethouder van Emmen Gezienes Evenhuis en projectontwikkelaar Peter van Dijk. Aan Duitse kant verschijnen op de 22e juni ondermeer de burgemeesters van de gemeenten Haselünne en Twist en de regiomanager van de Eems Dollard regio in het veld

Penalty’s
Tijdens de rust strijden basisscholen uit de grensregio om de junior versie van de Stedenkringbokaal. Dit gebeurt, hoe kan het ook anders, dan door het nemen van strafschoppen. Een abritaal team van de scheidsrechtersvereniging Zuidoost Drenthe zorgt ervoor dat zowel het nemen van de penalty’s als de wedstrijd volgens de regels verloopt.

Europese subsidie
Het project Stedenkringbokaal 2016 wordt in het kader van het INTERREG-V-A-Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda