Bargeres met 10 man in slotfase op gelijke hoogte bij EHS, 3 - 3

EMMERSCHANS - In een slechte wedstrijd wist Bargeres in de slotfase alsnog een gelijkspel te behalen uit en tegen EHS. In de passing ging van alles mis waardoor de ploeg nauwelijks in staat was om de bal in de ploeg te houden. Met name de eerste helft kan snel worden afgedaan.

EHS scoorde uit een fraaie aanval waarbij Boy Mestemaker de bal van de achterlijn fraai voor legde, Martijn Korthuis de bal terug legde op de binnen komende Tim Stevens die beheerst scoorde, 1 – 0. Op slag van rust kreeg EHS nog een goede kans waarbij Kreshnik Avdullahu vanaf links vrij kon oprukken naar keeper Ingmar de Labije van Bargeres maar uiteindelijk op de doelman strandde.

In de tweede helft startte Bargeres voortvarend en liet gedurende 15 minuten zien waar het toe in staat is. EHS werd terug gedrukt op eigen helft en eindelijk leek het te gaan lopen. In deze fase had Bargeres moeten scoren maar Jorrit Visser zijn doelpunt werd door onbegrijpelijke reden afgekeurd door scheidsrechter Simon Jager uit Hoogezand en een terug gelegde bal door de spits op Patrick Schuttrups werd door laatstgenoemde in kansrijke positie naast geschoten.

De ingevallen Rutger Neef schoot ook nog op de paal. Uit het niets wist EHS wel te scoren uit een onnodig weggegeven corner. De corner werd genomen door Milos Oluic en Elwin de Jong kon vrij inkoppen waarbij keeper Ingmar de Labije niet helemaal vrij uit ging, 2 – 0. Bargeres leek aangeslagen en ging verder in het slechte spel van de eerste helft. Toen tot overmaat van ramp ook Rutger Neef met 2 keer geel moest verdwijnen van scheidsrechter Simon Jager leek het doek wel gevallen met 10 man.

Bargeres leek een grotere nederlaag tegemoet te zien maar Milos Oluic strandde in een van de uitvallen opnieuw op keeper Ingmar de Labje. In de 80ste minuut deed Bargeres toch nog wat terug. Uit een corner van Rik Zinnemers wist Reinier Visser te scoren nadat hij eerst de bal tegen de lat had gekopt, 2 – 1. Twee minuten later was het plotseling gelijk doordat Jorrit Visser op weg naar het doel van EHS onreglementair onderuit werd gehaald in de 16 meter en scheidsrechter Jager terecht een penalty toekende. Rob Stiekema bracht Bargeres op 2 – 2 vanaf de elf meter.

Twee minuten later was de voorsprong alweer teniet gedaan nadat opnieuw Elwin de Jong vanaf rechts met een beetje geluk via de voet van Rik Zinnemers scoorde, 3 – 2. In de blessuretijd kwam Bargeres alsnog op gelijke hoogte via een doelpunt van Reinier Visser, 3 – 3. Beide ploegen kwamen daardoor ontevreden van het veld. EHS doordat ze de overwinning door de vingers was geglipt en Bargeres vanwege het slechte spel. A.s. dinsdag de wedstrijd tegen WKE. Door het slechte veld met de engerlingen zal deze thuiswedstrijd op het veld van WKE worden gespeeld.

Doelpunten:
EHS: 26. Tim Stevens, 1 – 0. 57./85. Elwin de Jong 2 – 0/3 – 2.
Bargeres: 80. Reinier Visser, 2 – 1. 83. Rob Stiekema, 2 – 2. 92. Reinier Visser, 3 - 3