Erica 86 wint in en tegen Zandpol

ZANDPOL - De eerste wedstrijd van het seizoen voor Erica '86 was de bekerwedstrijd in en tegen Zandpol. De nieuwe trainer Andries Bremer had basisplaatsen ingeruimd voor liefst zes debutanten.

Dennis Aardema, Jeroen Boer, Kenny Boer, Marco Boer, Dennis Bults en Andy Hof hebben deze zomer de overstap gemaakt vanaf Twedo en mochten vandaag meteen hun opwachting maken in het rood-gele tenue.

In de gehele eerste helft was 86 de bovenliggende partij. Ondanks dat de spelers onderling nog aan elkaar moeten wennen, werden er mooie combinaties opgezet. Na acht minuten kwam Erica op voorsprong. Andy Hof legde een corner panklaar op het hoofd van Bobby Veltman die de bal hard binnen knikte. Hierna ging Erica door met aanvallen en kreeg het enkele goede kansen in de persoon van Andy Hof en Patrick Blok, maar deze kansen gingen er niet in.

Het aanvalsplan van Zandpol daarentegen was eenzijdig: met lange ballen werd geprobeerd om de sterke spits te bereiken, die het daarna vaak alleen moest uitzoeken. Toen de spits eenmaal iets te veel ruimte kreeg, stond het gauw 1-1. Vlak voor rust scoorde Erica de terechte 1-2. Andy Hof werd wederom de diepte ingestuurd. Niet zelfzuchtig legde hij de bal breed waarna Lennard Hein de bal in het lege doel kon schuiven.

De tweede helft begon weer de eerste eindigde. Erica bleef de betere ploeg en had vrij snel de wedstrijd kunnen beslissen. Echter twijfelde Kenny Boer tussen een voorzet en een schot en kon de keeper ingrijpen. Gaandeweg de wedstrijd vorderde kreeg Zandpol meer grip op de wedstrijd en kreeg het enkele kansen, zonder dat dit keeper Bults kon verontrusten. Toch kwam Zandpol op 2-2.

Een vrije trap werd keurig in de korte hoek gekruld. 86 leek even teleurgesteld, maar de rug werd gerecht en er werd op zoek gegaan naar een nieuwe voorsprong. Deze liet niet lang op zich wachten. Uit een corner werd Patrick Blok gevonden die onbeholpen naar de grond werd gewerkt. De toegekende strafschop werd gedecideerd door Niels Lammers binnen geschoten. Nu was het woord vooral aan Zandpol en aan hun sterke spits in het bijzonder. Telkens werd hij gezocht, maar even zo vaak had de solide verdediging van 86 een antwoord op zijn pogingen. Zo bleef het 2-3 en werden de punten terecht meegenomen naar Erica.