Erica’86 verliest met opgeheven hoofd van Schoonebeek

ERICA - De laatste van drie bekerwedstrijden stond het afgelopen weekend op het programma. Erica’86 kreeg zondagvierdeklasser Schoonebeek op bezoek. Schoonebeek begon prima aan de wedstrijd waar Erica 86 een afwachtende houding aan nam.

Dit resulteerde al vrij snel in de 0-1. Toen het na een kwartier spelen ook 0-2 werd, leek het een moeilijke middag te worden voor Erica’86. Maar blijkbaar was dat juist het moment voor de spelers om wakker te worden, want opeens werden er kansen gecreëerd. Een drietal grote kansen werden gemist, maar de vierde keer was het raak. Na een goed lopende aanval werd Andy Hof gevonden, die de bal hard en zuiver raak schoot en hiermee zijn eerste treffer voor 86 maakte. 1-2.

Erica 86 ging op zoek naar meer en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker. Dit zorgde er ook voor dat de ruimtes iets groter werden voor Schoonebeek. Vlak voor rust kreeg Erica’86 dan ook de deksel op de neus. Schoonebeek zomaar twee keer scoren en de ruststand op een geflatteerde 1-4 brengen. In de tweede helft werd er door Erica’6 uit een ander vaatje getapt. Er werd meer strijd in het duel gelegd en Schoonebeek leek van slag, maar bleef meer balbezit houden, maar Erica’86 kreeg de grotere kansen. Helaas leek de bal er niet meer in te willen. Schoonebeek had de uitgelezen kans om het duel in het slot te gooien, maar de strafschop werd uitstekend door keeper Saaltink gestopt. In het laatste kwartier leek de energie bij Erica’86 op te zijn en was het vooral Schoonebeek dat de aanval zocht. De stand veranderde niet meer. Zo verloor Erica‘86 de bekerwedstrijd met opgeheven hoofd. Aanstaande zaterdag begint de competitie en fan is Nieuw Balinge de eerste tegenstander.