Bargeres en SC Angelslo blijven in balans

EMMEN – Bargeres had eigenlijk een thuiswedstrijd maar door de engerlingen moest er worden uitgeweken naar Sc Angelslo.

Er stond ook niets meer op het spel, want WKE 16 was al door naar de volgende ronde van de beker. Het was een slechte wedstrijd van beide teams. Bargeres kwam in de 13e minuut op voorsprong nadat Reinier Visser enkele verdedigers had uitgekapt en zijn schot op doel leek net nest na te gaan, maar Jorrit Visser was er als de kippen bij om af te ronden, 1–0. Angelslo was ook al eens gevaarlijk voor doelman Ingmar de Labije verschenen en drie minuten na de 1-0 van Bargeres was de stand alweer gelijk. Een diepe bal door de defensie van Bargeres was een prooi voor Abe de Jong die op randje buitenspel, alleen voor Ingmar de Labije verscheen en beheerst breed legde op Ricardo Gelijk die eenvoudig kon scoren, 1–1. In de 38e minuut kwam Angelslo op voorsprong nadat Dragan Sladakovic vanaf links vrij kon oprukken en breed legde op Pieter Boelhouwers. 1-1.

Bargeres kwam voor rust weer op gelijke hoogte door een corner van Rik Zinnemers die achterin fraai werd ingekopt door Rob Stiekema, 2–2. Na de rust hadden beide ploegen goede kansen. Een schot van Abe de Jong kon door Ingmar de Labije tot corner worden verwerkt. In de slotfase wist Angelslo de bakens te verzetten en achtereenvolgens kopte Patrick Winters, geheel vrijstaand, uit een voorzet van Abe de Jong, goed in maar keeper Ingmar de Labije kon de bal nog net tot corner verwerken. In de 90ste minuut moest Pascal de Sevren Jacquet voor Bargeres de bal nog van de doellijn halen na een inzet van Angelslo. Uiteindelijk deelden de ploegen de punten. Eindstand 2-2. Scheidsrechter P. Roos uit Gasselte deelde na afloop nog een onnodige rode kaart uit aan Dino Garazlic naar aanleiding van commentaar op de leiding.