EMMS zet veel scorende lijn ook tegen Schoonebeek door

SCHOONEBEEK - Door een moeizame gemeentelijke onderhoudsbeurt van het hoofdveld, ontving Schoonebeek zondag jl. koploper EMMS uit Slagharen op het uitstekend geprepareerde B-veld van sportpark De Gruinte. De scoringsdrift van de gasten was hen vooruit gesneld en ook tegen Schoonebeek werd de doelpuntenmachine met succes opgestart. De teller stokte uiteindelijk op 0-4.

Direct in het begin van de wedstrijd drukte scheidsrechter Dorgelo zijn stempel op de wedstrijd. Hij kreeg het eerst aan de stok met beide trainers en strooide vervolgens kwistig met geel. Voetballend bleek EMMS sterker, het bestreed met een sterk collectief een hard werkend maar onmachtig ogend Schoonebeek. De illusie om EMMS de eerste schade toe te brengen werd helemaal de grond ingeboord toen Kosse in de 12e minuut vanaf 11 meter 0-1 scoorde en Schoonebeek spits Jeffrey Berens zag uitvallen. Op slag van rust kreeg René Streuer zijn tweede OW (rood) maar schoof Kosse de toegekende strafschop links naast.

Ook na rust was Schoonebeek niet in staat om tegen een tegenstander van dit kaliber een vuist te maken. Schoonebeek hanteerde lange ballen op eenzame spits Johan Bos en kreeg enkele kansjes. Echt gescoord werd er aan de andere kant. In de 67e minuut was het wederom Maurice Kosse, aangespeeld door Sebastiaan Kleinheerenbrink, verschalkte hij de Schoonebeek doelman met een lage schuiver, 0-2. Vlak voor tijd verdubbelde EMMS nog de voorsprong; Yord Anbergen werkte een voorzet bij de tweede paal binnen, en Yuri Hertsenberg schoof door het midden de 0-4 eindstand binnen.

Schoonebeek blijft na deze nederlaag op twee punten staan, en zag de bezoekers ongeslagen vertrekken met 19 doelpunten voor en 0 tegen in 3 wedstrijden.

Zondag 18 september 2016: Schoonebeek - EMMS 0 – 4 (0 – 1)
Scoreverloop:
12 min: 0-1 Maurice Kosse
67 min: 0-2 Maurice Kosse
86 min: 0-3 Yord Anbergen
90 min: 0-4 Yuri Hertsenberg