Bargeres in slotfase bijna naast CEC

EMMER COMPASCUUM - In de eerste helft was CEC heer en meester. Bargeres kwam al in de eerste minuut op achterstand door Fabian Scherpen. Leon Harms bracht de thuisploeg op 2â

Het vertrouwen was weg binnen de ploeg en CEC had verder moeten uitlopen. In de tweede helft herstelde de ploeg uit Emmen en de eerste 15 minuten hadden ze de wedstrijd een andere wending kunnen geven maar paal en ongelukkige momenten stond de aansluiting in de weg. CEC pakte vervolgens de draad weer op en liep uit naar 3 – 0 door Marc Timmer. Geheel tegen de verhoudingen in kwam Bargeres op 3 – 1 door Jorrit Visser in de slotfase. Toen vervolgens Rob Stiekema een penalty benutte nadat Jorrit Visser onderuit was gehaald in de 16 meter werd het zowaar nog spannend.

Scheidsrechter Martijn Gerbrandy uit Groningen floot 85 minuten een redelijke wedstrijd maar de man in het geel was in de slotfase ook even de weg kwijt en durfde niet een tweede penalty te geven nadat opnieuw Jorrit Visser over het standbeen van Ruud de Groot was gegaan maar anders had er ook nog een gelijkspel ingezeten voor Bargeres. Dit was gezien de spelverhouding teveel geweest maar toch was er achteraf teleurstelling in het Bargeres kamp over deze scheidsrechterlijke dwaling.

Reeds na 1 minuut stond er al 1–0 op het scorebord. Een voorzet van Fabian Scherpen ging onverwacht door de hele defensie en keeper Ingmar de Labije was verrast en de bal verdween in de linker hoek. Het was niet de eerste keer dat Bargeres al zo snel op achterstand kwam. Blijkbaar is de beginfase moeilijk voor de club uit Emmen waarbij zeker ook vertrouwen in eigen kunnen een rol speelt. CEC ging vervolgens vrolijk verder met creëren van kansen en vooral opkomende spelers waaronder Leon Harms, Daniel Berens en Ruud de Groot stichtten voortdurend gevaar in de Bargeres defensie. Daniel Berens kwam vrij voor keeper Ingmar de Labije maar zijn inzet werd gekeerd door de prima keepende doelman, Ruud de Groot schoot vanaf de achterlijn de bal net voor het doel langs en uiteindelijk wist Leon Harms het doel wel te vinden nadat hij Ramon Teuben had uitgespeeld en de bal uit een moeilijke hoek achter Ingmar de Labije legde, 2 – 0.

Bargeres stelde daar zeker wat tegenover. Leon de Labije legde bal vanaf de achterlijn terug op Gilles Jan Kalter die hard inschoot maar vervolgens zijn inzet op de doellijn zag gekeerd door een CEC verdediger en Jorrit Visser zag in de slotfase dat zijn inzet in de 16 meter moeilijk werd weggewerkt en in de rebound door Leon de Labije werd ingeschoten en via de vuisten van keeper Gerben Springer uit het doel werd geronseld.

In het begin van de tweede helft zette Bargeres eerder druk en kreeg CEC minder ruimte om te voetballen. In de eerste 15 minuten liep het dan ook veel beter dan in de eerste helft. Een schot van Leon de Labije ging net over, een voorzet van de ingevallen Rik Zinnemers kwam bij de geheel vrij staande Rob Stiekema die de bal moeilijk onder controle kreeg en tegen de paal schoot en even later werd Stiekema vanaf rechts bediend door Jorrit Visser maar de spits gleed half uit en zijn inzet was een prooi voor keeper Gerben Springer. Het was de fase waarin Bargeres CEC pijn had kunnen doen en de aansluiting had kunnen vinden. CEC counterde en keeper Ingmar de Labije moest een schot van Tim Nikken uit het doel stompen, Leon Harms schoot hard op het hoofd van Ingmar de Labije en Marc Timmer testte eveneens met een fraai afstandsschot de kwaliteiten van Ingmar de Labije.

Het was daarmee een best leuke wedstrijd geworden voor de neutrale toeschouwer. Een fraaie combinatie tussen de ingevallen Jordi Tulp en Rick Wijnholds eindigde op een schot op de paal en in de rebound moest nu een verdediger van Bargeres op de doellijn redding brengen. Uiteindelijk leek Marc Timmer de definitieve slag aan Bargeres toe te brengen nadat Fabian Scherpen de bal breed had afgelegd en Timmer onberispelijk in de linker hoek schoot, 3 – 0. Terwijl iedereen dacht dat daarmee de wedstrijd was gespeeld kwam CEC toch nog in de slotfase in grote problemen. Eerst werd Jorrit Visser in stelling gebracht na een kopbal van Leon de Labije en Visser bracht de stand op 3 – 1.

Twee minuten later werd Visser onderuit gehaald in de 16 meter en kreeg Bargeres een penalty die door Rob Stiekema onberispelijk werd ingeschoten, 3 – 2. CEC werd nerveus en Bargeres zette alles op de aanval. Grensrechter Feiken van CEC zag ook het noodlot toeslaan en vlagde zeker 2 keer geheel onterecht voor buitenspel en scheidsrechter Martijn Gerbrandy weigerde de bal opnieuw op de stip te leggen nadat Jorrit Visser tijdens een actie over het been ging van Ruud de Groot. De leidsman moet gedacht hebben 2 penalty’s in 5 minuten is teveel van het goede. Bargeres moest uiteindelijk met een terecht verlies genoegen nemen maar de laatste fase geeft zeker weer hoop voor het verdere verloop van de competitie ook al zal Bargeres dit jaar alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen.