WKE mist scherpte en beleving

ROSWINKEL - Peter Blanker zong het al in de jaren 80: 't Is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik. Zo gaat het waarschijnlijk ook met de voetballers van WKE.Je hebt drie wedstrijden gewonnen en een doelsaldo van 27 voor en 3 tegen. En iedereen prijst je de hemel in en blijf dan maar eens bescheiden.

Je gaat er zelf dan ook in geloven dat je een goede voetballer bent. Nou, na vandaag staat WKE hopelijk weer met de beide voeten op de grond, want het was niet om aan te zien, dramatisch.

Veel te passief, veel verkeerde en te zachte passes, niet naar de bal toekomen en een tegenstander die wel de mouwen opstroopte. Ik wil niet iedereen over één kam scheren. Wim Kok voorkwam met een paar prachtige reddingen dat WKE niet op achterstand kwam. Dennis Gossen speelde een prima en solide partij en Jozef Brink liet in de eerste helft zien dat hij een aanwinst kan zijn voor WKE. Pas in de tweede helft toen Harold Wolters in viel voor Jozef Brink kwam er weer voetbal om van te genieten. Niet doordat Jozef Brink het veld verliet, want er waren wel anderen die voor een wissel in aanmerking kwamen, maar door de gretigheid en kwaliteit van Harold.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Roswinkel door Johan Berens in de 7e minuut. In de 14e minuut raakt Bertus Wolters de paal. Ook Jozef Brink schoot na een goede actie net naast. In de 28ste minuut werd het dan toch 1-0 voor WKE. Jozef Brink werd op rechts de diepte ingestuurd, behield het overzicht en trok de bal terug op Ferdy Poelman, die kwam in scoringspositie, maar zag Bernando Veenvliet er beter voor staan en die kon in een leeg doel tikken. Een mooie aanval.

In de 36ste minuut nog een grote kans voor Roswinkel via Roy Veen, maar zijn schot ging over de kruising. In de 45ste minuut werd het zelfs 2-0 toen Bertus Wolters uit een corner, onder protest van alles wat Roswinkel was, binnen kopte. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, een inspiratieloos WKE en een knokkend Roswinkel. In de 62ste minuut de wissel Harold Wolters voor Jozef Brink. Aansluitend een vrije trap voor Roswinkel, die met het hoofd licht wordt geschampt en dat betekende 2-1. Doelpuntenmaker, en dat zegt genoeg, de 45-jarige Ferdinand Prins.

Gelukkig was daar Harold Wolters, die met een schitterende actie Bertus Wolters in staat stelde de 3-1 te maken en even later weer een prachtige voorzet van Harold Wolters en Ferdy Poelman rondde meedogenloos af voor de 4-1. Maar Roswinkel gaf nog niet op, want in de 82ste minuut was het wederom Ferdinand Prins die de achterstand verkleinde tot 4-2. Het slotakkoord kwam op naam van het duo Henk Bakker/Bertus Wolters. Henk Bakker gaat de diepte in, trapt ineens voor net voor de achterlijn en Bertus Wolters kopt binnen.