SVBO onderuit tegen LAC Frisia 1883

LEEUWARDEN – SVBO liep zondagmiddag in Leeuwarden tegen een 4-1 nederlaag op. LAC Frisia was effectiever en dat werd bekroond met een snel doelpunt. Uit een hoekschop viel de bal voor de voeten van Terpstra die vrij binnen kon schieten.1-0.

SVBO was dichtbij de gelijkmaker, maar Robin Heijne schoot van dichtbij op de paal. Nadat er achterin bij SVBO niet werd ingegrepen schoot Bourakba hard en laag de 2-0 binnen. Hierna zakte SVBO ver weg en Frisia bouwde de voorsprong uit. Een lage bal van af rechts kwam bij de tweede paal terecht bij Bourakba. Zijn inzet werd van richting veranderd waardoor doelman Ebeltjes op het verkeerde been kwam en het 3-0 stond. Een afvallende bal werd opnieuw ingebracht, maar bij de tweede paal kopte Eberhard net naast.

Ook een vrije trap van Rene Wolbers werd een prooi voor de doelman van Frisia. Vlak voor rust werd het ook nog 4-0 door Pater uit een goede aanval. Bij Frisia lukte alles en viel alles ook de goede kant op. Vlak voor rust moest Davy Wessels ook nog eens het veld geblesseerd verlaten. 4-0 dus de ruststand. De tweede helft ging het aan SVBO zijde gelukkig wel wat beter. Vlak voor tijd redde Dylan Wessels nog de eer voor SVBO.

Na een actie van Rean Bolk en een schot met zijn linker kwam de bal voor de voeten bij Dylan Wessels, maar die schoot de bal via de doelman op de paal. In de rebound was Dylan Wessels wel trefzeker en zette zo nog de 4-1 op het scorebord en dat werd ook de eindstand