Klazienaveen succesvol tegen Groen Geel

GRONINGEN – Klazienaveen dat tot nu toe wisselvallig presteert won in Groningen met 1-0 van Groen Geel.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kreeg Groen Geel twee 100% kansen via Luuk Jans die een schot naast de verkeerde kant van de paal zag gaan en even later nog een uitstekende kans kreeg na een overstapje van Ludwig kreeg. Hij omspeelde zijn direct tegenstander maar vond vervolgens de doelman van Klazienaveen op zijn weg. Hierna zakte het energieke spel van Groen Geel wat in elkaar en werd de druk minder. Klazienaveen kon alleen gevaarlijk zijn bij dode spelmomenten want de Groninger verdediging stond sterk te spelen.

Groen Geel moest Robbie Wenting inbrengen nadat Sander van Dijken uit viel door een liesblessure. Niels Veenstra deed overigens niets onder voor Van Dijken. Vlak voor rust brak Ruben Ludwig twee keer door vanaf links. Helaas kwam een voorzet niet goed aan en was de andere pass net te kort voor Jos Beek om goed af te kunnen ronden.

Ruststand 0-0. In het tweede gedeelte van de wedstrijd was Groen Geel heer en meester op haar eigen veld, maar in de 55e minuut was het plotseling wel raak voor Klazienaveen. Uit een vrijebal kwam de bal in een hoge kluts waardoor Iwan Lambers van Klazienaveen in het lege doel kon koppen. 0-1. Groen Geel moest daarna op jacht naar de gelijkmaker die er uiteindelijk niet kwam en Klazienaveen kon door de nipte overwinning drie kostbare puntjes mee naar huis kon nemen.