Magere maar verdiende winst voor Schoonebeek

ZWARTEMEER - Schoonebeek moest afgelopen zondag op bezoek bij rode lantaarndager Zwartemeerse Boys. Zwartemeerse Boys had tot nu toe 1 puntje verzameld, en Schoonebeek slechts 5.

Een overwinning was dan ook voor beiden een must. Trainer Wilbert Arends zag zijn ziekenboeg langzaam aan weer leger worden en leek dan ook alle vertrouwen te hebben in een goede afloop. Wat betreft de 0-1 overwinning kreeg hij gelijk. Vanaf de 1e minuut beet Schoonebeek zich vast in de gastheren. Spits Kevin Poker toucheerde de rechter paal en Johan Bos miste op een haar na een voorzet van Jesper Swieters.

Het zou de wedstrijd van talrijke kansen aan Schoonebeekzijde en uitstekend keeperswerk van doelman Leon Klönne van de Boys worden. Niek Huser maakte na 2 maanden blessureleed weer zijn rentree in de 55e minuut. Behalve Justin Katuin strandde ook invaller Huser herhaaldelijk op doelman Klönne. Laatstgenoemde bezweek uiteindelijk in de 62e minuut. Justin Katuin brak weer eens over links door en legde de bal terug op, de goed positie kiezende Kevin Poker die beheerst de 0-1 binnenschoof.

Schoonebeek verzuimde daarna de vele doelrijpe kansen om te zetten in doelpunten. De voorsprong bleef klein maar intact, ondanks dat er zich nog enkele hachelijke situaties af speelden voor het Schoonebeekdoel. Erik Pruim schoot nog hard over en een gevaarlijk uitziende vrije bal werd door de solide Schoonebeekdefensie tot corner verwerkt. Na het eindsignaal van scheidsrechter Hansen in de 98e minuut was de opluchting bij Schoonebeek groot en de dik verdiende maar magere 1-0 zege een feit.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda