Clubs gemeente Emmen liefst veertig scheidsrechters rijker

EMMEN – Voetbalclubs uit de gemeente Emmen zijn in de herfstvakantie liefst veertig scheidsrechters rijker geworden. Dankzij een nauwe samenwerking met scheidsrechtersvereniging HZO Drenthe werden de afgelopen week op twee locaties in de gemeente Emmen opleidingen gegeven. Het resultaat is dat het scheidsrechterskorps van de clubs flink is uitgebreid ‘Een fantastisch resultaat’, reageert voorzitter Theo Hein van HZOD opgetogen op de veertig nieuwe clubarbiters. ‘De bijeenkomsten zijn subliem verlopen. Een vakantiedag wordt ingeruild voor een scheidsrechteropleiding. Het is heel goed dat we de jeugd voor de arbitrage interesseren. Niet alleen het spelplezier, maar ook het spelniveau gaat omhoog als de regels goed worden toegepast en er een ‘echte’ scheids in het veld staat. Verder is het uiteraard waardevol dat jeugdleden binnen de lijnen verantwoordelijk nemen. Wat is er mooier en leerzamer om op zaterdag een jeugdwedstrijd te fluiten…!’

Nog altijd geldt het credo: Zonder ‘scheids’ geen wedstrijd. Om die reden voert Theo Hein met de HZOD een proactief beleid. ‘We zijn sinds vorig jaar heel gericht bezig om clubs te ondersteunen bij de opleiding en begeleiding van clubscheidsrechters. We zijn ontzettend content dat dit beleid nu zijn vruchten afwerpt. Onze organisatie wil alle scheidsrechters ondersteunen, dus ook bij de clubs!’ Hein wil met HZOD dit succesvolle beleid dan ook verder in de provincie uitrollen. ‘We willen de werving en opleiding van arbiters een flinke impuls geven. Clubs hebben grote behoefte aan adequate ondersteuning.’ Inmiddels hebben al meerdere clubs de scheidsrechtersvereniging uit Drenthe in de arm genomen om hen te ondersteunen bij het opzetten van arbitragebeleid.

Op de accommodaties van de voetbalverenigingen DZOH en Drenthina werden de veertig cursisten de fijne kneepjes van het arbitersvak bijgebracht. In de ochtenduren stond het theoriegedeelte op het programma en na de lunch mochten de arbiters de opgedane kennis in de praktijk brengen. De clubs namen het facilitaire deel van de cursus voor hun rekening, terwijl HZO Drenthe de opleiders en begeleiders leverde. ‘Dit is een win-win situatie. Gezien de resultaten en de positieve reacties van de clubs gaan we dit verder uitbouwen. We zetten ook vooral in op samenwerking tussen de clubs en het uitwisselen van kennis’, aldus Hein. Ook zijn er plannen om scholen bij de promotionele campagne te betrekken.










Bijschrift foto’s: Op twee locaties in de gemeente Emmen werden in de herfstvakantie, onder auspiciën van de scheidsrechtersvereniging HZO Drenthe, liefst veertig nieuwe jeugdarbiters opgeleid.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda