Bas Boersma 300 wedstrijd in hoofdmacht Drenthina

EMMEN – Drenthina-aanvoerder Bas Boersma (38) bereikte zaterdag een bijzondere mijlpaal. Want zo mogen 300 officiële wedstrijden voor het vlaggenschip van zaterdag eersteklasser Drenthina alleszins worden aangeduid.

Anno 2016 lijkt clubtrouw immers een uitstervend fenomeen. Boersma ontving uit handen van Drenthina-voorzitter Willem Jan Alders een enveloppe met inhoud en een bos bloemen. Bij de Emmenaren is de jubilaris bezig aan zijn 13e seizoen. Debuteren deed Boersma op 4 september 2004 in Nijeveen tegen SVN’69.

In totaal maakte hij tien goals voor de club. Was de captain vorig seizoen nog centrale verdediger, inmiddels fungeert hij als rechtsachter. Vader Yme Boersma was ooit topscorer bij SC Heerenveen, destijds nog Eerste Divisionist. Tegenwoordig fungeert Boersma senior als technisch manager bij zondag eersteklasser SVBO.

Tot de D-pupillen voetbalde Bas bij Germanicus in Coevorden. Bij zijn volgende club SVBO debuteerde hij als 16-jarige in het eerste elftal, destijds uitkomend in de Hoofdklasse. Via de Emmen-amateurs, Titan en opnieuw Germanicus belandde Bas Boersma in 2004 bij Drenthina, dat hij in zijn hart heeft gesloten. Op je 38e op niveau voetballen, hoe houd je dat vol? ,,Ik ben goed fit. We trainen twee keer per week en ik speel ook nog één of twee keer per week in de zaal en op zondagmorgen bij TMV in een bedrijfscompetitie. Ik ben zelfs topscorer’’, glundert de montere Emmenaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda