Scheidrechters ontvangen directeur van FC Groningen.

EMMEN - Donderdag 3 november aanstaande komt de directeur van FC Groningen de heer Hans Nijland naar het clubhuis “De Meerfluit” in Emmen. Hans Nijland werd geboren in Amstelveen maar verhuisde na een half jaar naar Hoogezand en bracht hier het grootste gedeelte van zijn jeugd door. Nijland komt uit een gezin van vier kinderen waarvan hij de oudste is. Nijland is vader van vijf kinderen, waarvan zoon Stefan ook actief is in betaald voetbal.


Nijland richtte als zelfstandig ondernemer in 1993 uitgeverij Ad Rem op. In januari 1996 verkocht hij het bedrijf, waarna hij de functie van Commercieel Manager bij FC Groningen aanvaarde.

Sinds september 1996 maakt hij deel uit van de directie van FC Groningen. Onder Nijland degradeerde FC Groningen in 1998 uit de Eredivisie promoveerde de club in 2000 terug naar het hoogste niveau. Bij de totstandkoming van het nieuwe stadion Euroborg speelde Nijland een belangrijke rol. Sinds 2013 is hij de langstzittende directeur binnen het Nederlands betaald voetbal.

Nijland heeft veel meegemaakt sinds hij werkzaam is bij FC Groningen. Hoogte-en dieptepunten heeft hij meegemaakt en bijzondere transfers. Nijland is naast directeur een entertainer puur sang. Het beloofd een boeiende avond te worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda