vv Emmen met drie punten terug uit Wolvega

WOLVEGA – In de zondag 1e klasse F wist vv Emmen de uitwedstrijd tegen FC Wolvega met 3-0 te winnen. Mede door een dramatisch slecht veld was ook het spelpeil van een matig gehalte. In de eerste helft gebeurde er maar weinig en kreeg vv Emmen één goede kans,

In de 13e minuut werd er een goede aanval opgezet die ook direct resultaat op leverde via een treffer van Rusamba Rajabu. 0-1 en met deze stand gingen de spelers ook aan de thee. Na de thee werd vv Emmen alleen maar sterker, maar wist dat pas een kwartier voor tijd op het scorebord uit te drukken. Het was Sem Nijkamp die van afstand de bal tegen het net knalde en de stand naar 0-2 tilde.

Vv Emmen speelde daarna een gewonnen wedstrijd zonder dat de thuisclub echte scoringskansen wist uit te spelen. Het slot akkoord van de wedstrijd had Resmon Roemahlewang door vijf minuten voor tijd de 0-3 binnen te tikken.

Een mooie overwinning waarmee vv Emmen op een derde plaats blijft staan, maar wel bovenaan staat in de tweede periode. Alleen Nieuw Buinen kan nog aanspraak maken op deze periode. Dan moet het volgende week wel de inhaalwedstrijd tegen Bergum moeten winnen om periodekampioen te worden.