SC Erica in Westerbork naar winst

WESTERBORK – In de zondag 1e klasse F deed Sc Erica goede zaken door in Westerbork via een 1-1 ruststand met 2-1 te winnen van de plaatselijk voetbaltrots VKW. In de eerste helft kreeg de thuisclub een aantal mogelijkheden via Anjo Willems en Frits Nijstad om de score te openen, maar verzuimden goed mogelijkheden te verzilveren.

Sc Erica deed dat wel halverwege de eerste helft. Een vrije bal van Roy Jagt werd door VKW doelman Martin Mulder verkeerd beoordeeld zodat de bal tegen het net viel. 0-1. Sc Erica bleef daarna wel de bovenliggende partij, maar VKW kwam langzaam toch een beetje in het eigen ritme. Het resultaat is dat nog voor de thee de stand weer in evenwicht komt. Het is Anjo Willems die met een mooie kopbal de bal over Sc Erica doelman Joost Schrik in het doel plaatst.

1-1 en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting bleef SC Erica wel de beter voetballende ploeg, waar VKW doelman zich ook van zijn beste kant kon laten zien door een aantal goede mogelijkheden voor Sc Erica waaronder een goede kopbal van Nick Rolink, onschadelijk te maken.

Ook Anjo Willems kreeg voor VKW een aantal mogelijkheden maar liet die onbenut. Uiteindelijk is het dan toch SC Erica die er met de volle winst vandoor gaat. Invaller Kjeld Huls zorgde twee minuten voor tijd met zijn treffer voor een 2-1 overwinning op VKW.