SVBO pakt belangrijke zege tegen VKW

WESTERBORK – SVBO heeft vanmiddag drie hele belangrijke punten gepakt tegen hekkensluiter VKW. In Westerbork was Maarten Wielens de gevierde man, hij scoorde 3x en gaf de assist bij de 4e.

Door deze overwinning is het gat met de onderste 2 ploegen groter geworden en komt SVBO dichterbij de ploegen die in de veilige zone bivakkeren.

Op een hobbelig veld moesten beide ploegen aantreden met enkele afwezigen. Zo miste VKW een centrale verdediger. Bij SVBO mistten Jelmer Scholtens, Jonny Koops en Stefan Kuper. Een lange bal naar voren op VKW aanvaller Willems. Hij draaide weg, en werd met een schouderduw van de bal gezet door Robin Heijne. Echter ging scheidsrechter Gerbrandy opzichtig in de fout, want hij besloot een strafschop te geven. Wel heel goedkoop, maar die strafschop werd wel gemaakt door De Jong van VKW. 1-0.

Daarna was het aan beide kanten eigenlijk niet best. Het was een rommelige wedstrijd, waar VKW uit een counter nog aardig gevaarlijk werd, maar de voorzet kon niet binnen gewerkt worden door Willems. Ook een afstandsschot werd een eenvoudige prooi voor Ebeltjes, die de bal wist te pakken. SVBO was daarna dichtbij via Silvania, die hard, maar net over het doel schoot. Eigenlijk gebeurde voor rust ook bar weinig. Beide ploegen probeerden het wel, maar de laatste pass was steeds niet goed. 1-0 was dus ook de ruststand.

Na rust startte SVBO beter en zette VKW gelijk wat meer onder druk. Het eerste schot was van Wielens, maar die ging via een VKW voet achter en dus een hoekschop. De hoekschop van Nick Hidding draaide richting de goal. Doelman Mulder van VKW kon de bal niet vast pakken en stompte de bal recht voor de voeten van Wielens, die simpel binnen kon tikken. 1-1.

Daarna verwachtte je dat SVBO door ging drukken, maar een grote kans was aan de andere kant van het veld. Na een miscommunicatie tussen Hidding en Silvania kon VKW ervan door. Een balletje breed naar links werd op doel geschoten door Nijstad, maar met een prachtige redding wist Lennon Ebeltjes te redden. SVBO kwam er even later snel uit via Davy en Dylan Wessels, Die bezorgde de bal bij Kaiser. Zijn voorzet met links werd ineens door Wielens op doel geschoten en hij zag zijn volley in de verre hoek binnen vallen. 2-1 voor SVBO.

Toch was VKW nog even gevaarlijk, want een kopbal terug van Silvania kwam bijna voor de voeten van Willems, maar die had er, net als vele anderen, niet echt op gerekend en dus liep dit voor SVBO goed af. SVBO bleef wel de bovenliggende ploeg en na goed drukzetten onderschepte Twan Waidijk de bal, Wielens nam over en schoot van ongeveer 16 meter de bal laag in de hoek en doelman Mulder kon er niet bij. 3-1 en toen leek de wedstrijd binnen een kwartier dus beslist te worden.

Helemaal na een rode kaart van VKW, na een overtreding op de goed spelende Tom Jeuring. Met een mannetje meer bleef SVBO ook beter en leek Ruben Kaiser de 4-1 te maken, maar zijn goal werd niet goedgekeurd, want de assistent scheidsrechter zag hier buitenspel in.

Toch viel de 4e treffer niet veel later. Wielens gaf de steekbal op Twan Waidijk, die ook een sterke wedstrijd speelde, hij kapte zijn man uit en schoot binnen. 4-1. Aan de andere kant leek VKW nog een mooie kans te krijgen, maar een balletje breed, werd van dichtbij, mede dankzij het veld huizenhoog over geschoten. SVBO was door de goed ingevallen Quentin Brands nog dichbij meer, maar hij kon net niet meer tot een echte schietkans komen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda