Weerdinge laat dure punten liggen tegen vv Sweel

WEERDINGE – In de zondag vierde klasse D liet het op de tweede plaats staande Weerdinge op sportpark De Leegte tegen vv Sweel door eigen fouten dure punten liggen. Na een 2-2 ruststand wist vv Sweel in de slotfase via Wouter van der Veen de volle winst te pakken.

Na bijna een kwartier spelen kwam vv Sweel via een snelle counter op een 1-0 voorsprong via een treffer van Siebert Looije. Weerdinge tot dat moment een beetje de bovenliggende partij had wel snel een antwoord met een treffer van Aaron Brinks. 1-1. Vv Sweel bleef daarna onder aanvoering van de onverzettelijke aanvoerder Remmert Verbrugge wel druk zetten op de Weerdinger defensie, maar de mannen van trainer Jan Marc Bosman nam nu een voorsprong via een doelpunt van Dennie Pol. 2-1.

De vreugde was maar van korte duur want nog geen minuut later kreeg vv Sweel een strafschop toegekend en die werd onberispelijk door aanvoerder Remmert Verbrugge langs doelman Sjoerd Wolters getikt. 2-2. En dat werd ook de ruststand. De tweede helft was het vooral een spelbeeld van strafschop tot strafschop met vooral een hoofdrol voor de twee kepers Sjoerd Wolters van Weerdinge en Jesper Reuvers van vv Sweel.

Na een uur spelen was Sjoerd Wolters de eerste die moest toezien hoe vv Sweel via Wouter van der Veen op een 3-2 voorsprong kwam. Weerdinge verhoogde daarna de druk maar het duurde tot de 60e minuut dat het via Aaron Brink weer op gelijke hoogte wist te komen. 3-3 en dat was een eindstand in de geest van de wedstrijd. Vv Sweel had echter andere geesten en het was weer Wouter van der Veen die vijf minuten voor tijd de 3-4 eindstand op het scorebord liet zetten.