SC Erica wint van FVC

ERICA - In de zondag 1e klasse F was Sc Erica na een 0-1 ruststand met 2-1 te sterk voor FVC. De overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand na een gelijk opgaande wedstrijd.

SC Erica kreeg vanaf de stip nog wel de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen maar verzuimde deze uitgelezen kans. FVC deed dat wel na iets meer dan een half uur spelen via Jordy van loon die voor 0-1 zorgde. Na de hervatting werd het spel van Sc Erica beter en de beloning kwam na iets meer dan een uur spelen via een treffer van Robert Torenbosch. 1-1. SC Erica werd door meer beleving steeds sterker en FVC kon er maar mondjesmaat uitkomen.

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het toch SC Erica die de volle winst naar zich toe trok via een treffer van Ricardo Bruins. 2-1 en Sc Erica trainer Claus Boekweg was na afloop ondanks de matige eerste helft toch wel een tevreden trainer. Komende zondag reist Sc Erica, die door deze overwinning ook mee doet voor de derde periode, naar het Friese FC Wolvega dat twee plaatsen lager staat op de ranglijst.