Zwartemeer ook te sterk voor Twedo

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD – In de zondag 3e klasse C behaalde Zwartemeer zaterdagavond haar vierde overwinning op rij door met 2-0 van SV Twedo te winnen.

De thuisclub was ook aan een goede reeks bezig in de strijd om de degradatie te ontlopen door twee overwinningen op. Na een 1-0 ruststand door een doelpunt in de 10e minuut van Maurice Heine sloeg Zwartemeer ook in de tweede helft nog een keer toe. Zwartemeer was vanaf het begin wel de bovenliggende partij maar de mannen van trainer Marc Hegeman streden voor wat ze waard waren.

Uiteindelijk werd de deur naar beter succes een kwartier voor de reguliere speeltijd op slot geslagen door een treffer van Nick Hoorn. Door deze overwinning blijft Zwartemeer aansluiting houden met de top-drie en daarmee in ieder geval in de race blijf voor nacompetitie. Twedo daarentegen liet dure puntjes liggen om uit de gevarenzone te komen. Terwijl Zwartemeer zondagmiddag een handje kan helpen door van Musselkanaal te winnen zal Twedo zelf de derby in Schoonebeek tegen SVV 04 moeten gaan winnen. Juist SVV ’04 is de ploeg net boven de degradatie de grote concurrent is om de degradatie te ontlopen. Dus spanning genoeg komende zondag op sportpark de Kampen in Schoonebeek..