Schoonebeek pakt winst in slotfase tegen DSC’65

SCHOONEBEEK - Afgelopen zondag moest Schoonebeek tegen DSC’65 en had alleen nog een theoretische kans op nacompetitie voor promotie, Ook DSC’65 heeft nog een paar puntjes nodig om de nacompetitie ontlopen.

Beide teams legden een povere pot op de mat, en er werden weinig kansen gecreëerd zodat het bij rust nog 0-0 stond. Na de hervatting lieten beide spitsen meer van zich spreken. Luttikhuizen toucheerde in de 47e minuut de bal net iets eerder dan doelman Martin Berens, en zette zo de 0-1 openingstreffer op het scorebord. In de 53e minuut trok Schoonebeek de stand gelijk, Jeffrey Berens werd neergelegd en scheidsrechter Grondstra wees naar de stip en Jesper Swieters schoot onberispelijk de 1-1 binnen.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 88e minuut viel toch nog de winnende treffer. Jesper Swieters combineerde met uitblinker Jeffrey Berens die de bal daarop voortrok. De inkomende Kevin Poker nam de bal ineens met links op de slof en schoot de bal strak in de linker kruising, 2-1. DSC’65 weigerde zich hierbij neer te leggen en drong in de resterende minuten nog flink aan.

Zo redde Leon Steffens in 89e minuut doelman Berens nog door een bal van de doellijn te halen. Maar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Grondstra klonk Schoonebeek en het talrijke publiek, als muziek in de oren.