Jong FC Emmen en Be Quick 1887 in evenwicht

EMMEN - Jong FC Emmen en de derde divisionist Be Quick 1887 hebben dinsdagavond in de JENS Vesting een aardig potje voetbal laten zien. Het duel met behoorlijk wat kansen over en weer eindigde in 1-1 waarbij de Emmer gelijkmaker pas zeven minuten voor tijd werd gescoord via een benutte strafschop van uitblinker Omran Haydary.

FC Emmen begon zoals gebruikelijk met een combinatie van spelers die vermoedelijk net buiten de basis vallen, naast eerstejaars senioren en enkele onder 19 spelers. Als routiniers traden Josimar Lima, Michael Chacon en Tim Siekman aan. Laatstgenoemde heeft zijn odyssee op zoek naar een nieuwe club nog steeds niet kunnen afsluiten. De Emmer selectie had een zware dobber aan de Groningse formatie en had het zich wat gemakkelijker kunnen maken door een grote kans al na een halve minuut te benutten.

Michael Chacon schoot evenwel tegen de doelman op. Be Quick had na dik twintig minuten ook op voorsprong kunnen komen met een grote kopkans maar de bal vloog voorlangs. Vijf minuten later had Omran Haydary een geweldige mogelijkheid na een foutieve terugspeelbal maar kreeg de bal niet tussen de palen. Kort voor rust moest doelman Kjell Scherpen redding brengen maar had op slag van rust mazzel dat zijn foutieve terugspeelbal niet in een treffer werd omgezet.

Na rust keerden Lima en Chacon niet meer terug waarvoor de jeugdspelers Aron Timmerman en Twan Berends in de plaats kwamen. Hoewel over het geheel genomen FC Emmen in de tweede helft de betere ploeg was, kwamen de gasten toch op voorsprong door vier minuten na de pauze met een vrije trap van net buiten de zestien te scoren. Daarna kwamen er veel mogelijkheden voor FC Emmen vooral voor de onvermoeibare spits Omran Haydary.

Hij was aan Emmer zijde dan ook de uitblinker van de avond maar was niet fortuinlijk in de afronding. Zo trof hij het zijnet, schoot van grote afstand op een verlaten doel maar zijn inzet rolde net naast de paal en zag een schot tot hoekschop worden verwerkt. Zeven minuten voor tijd kwam dan toch zijn moment toen hij een strafschop mocht nemen en die vlekkeloos benutte voor de 1-1. Daarna waren er nog twee opvallende momenten met eerst een fout van doelman Scherpen die niet werd afgestraft en een vrije trap precies op de kruising van Omran Haygary.

FC Emmen: Scherpen: Olteanu (61. Deiman), Wielink, Lima (46. Timmerman), Siekman, Bijlsma, Huizing, Chacon (46. Berends), Haydary, Scheper, Dallinga (73. Engbers).