SVBO in laatste minuut nog weer op gelijke hoogte

BARGER OOSTERVELD - De eerste officiële wedstrijd op het nieuwe kunstgras van SVBO leverde de ploeg van trainer Rolf Veneboer een punt op na een 2-2 gelijkspel tegen Nieuw Buinen dat wordt geleid door Herman Scherpen oud speler en trainer van SVBO. Een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. SVBO kwam sterker uit de startblokken dan de gasten en stond binnen tien minuten op 1-0 door Maarten Wielens.

Daarna werd SVBO slordig en Nieuw Buinen kwam tien minuten later op gelijke hoogte via Koen Hateboer. 1-1. De slotfase van de eerste helft was weer voor SVBO. Maarten Wielens had de 2-1 moeten maken, maar tikte de bal naast. In de tweede helft kreeg Nieuw Buinen een cadeautje van scheidsrechter Van der Velden na een duel tussen Jelmer Scholten en Roy Hooiveld. SVBO doelman Lennon Ebeltjes, afgelopen vrijdag nog vader was geworden van een jonge zoon, wist op zijn wijze de strafschop van Thijs Hateboer te keren.

Wielens was daarna twee keer dichtbij de 2-1, maar Nieuw Buinen-doelman Brian de Jonge reageerde twee keer heel goed. Tien minuten voor tijd kreeg Nieuw Buinen weer een strafschop na handsbal van René Wolbers. Roy Hooiveld benutte het buitenkansje wel. 1-2.

In de slotminuut kreeg SVBO nog een vrije bal, die uiteindelijk resulteerde in de derde strafschop van de middag. Een te hoog geheven been van Hooiveld, kwam in het gezicht van Quentin Brands die met een waarschijnlijk gebroken neus het veld moest verlaten. Maarten Wielens nam zijn verantwoordelijk en verzilverde de strafschop onberispelijk. Eindstand 2-2. SVBO neemt aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgras in gebruik met om 19.30 uur de competitiewedstrijd tegen FVC.

Doelman Lennon Ebeltjes wist met een katachtige reactie de strafschop van Thijs Hateboer (11) uit de hoek te plukken. (foto Bennie Wolbers) Zie ook het fotoboek.