vv Emmen moet punt in Meppel laten

MEPPEL - In de zondag 1e klasse F verloor vv Emmen na 2-2 ruststand met 4-3 van Alcides. De titelkandidaat won in de 1e klasse F met 4-3 van vv Emmen. Alcides dwong in de eerste helft op het eigen Sportpark Ezinge meerdere uitstekende kansen af, maar toch was het niet voldoende om afstand te nemen. Emmen kwam zelfs aan de leiding dankzij een vrije trap van Sem Nijkamp. 0-1.

Na pas ruim een half uur spelen was het ook raak voor Alcides. Frank Fokke tekende uit een hoekschop voor de 1-1. Martin van ‘t Ende zette de thuisploeg vijf minuten later op een 2-1 voorsprong, maar Emmen kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte. Boris Rasevic knalde via de onderkant van de lat de 2-2 ruststand binnen. In de tweede helft verzekerde Alcides zich dankzij twee goals binnen vier minuten alsnog van de zege.

Frank Fokke scoorde zijn tweede treffer van de middag waarmee Alcides weer op voorsprong kwam. 3-2. Ryan Luyckx scoorden even later de 4-2 en was de wedstrijd eigenlijk beslist. Toch toonde v Emmen nog veerkracht en kwam nog ter tot 4-3 via een treffer van Jan Jaap Wever. De aansluiting kwam voor Emmen net te laat om het duel nog te laten kantelen. Eindstand 4-3.