Nieuw Balinge houd SC Angelslo op 3-3

NIEUW BALINGE – In de zaterdag 5e klasse E kwam koploper Angelslo niet verder dan een 3-3 gelijkspeltegen Nieuw Balinge. De wedstrijd gaat gelijk op met kleine kansjes aan beide kanten. In de 25e minuut kwam Angelslo op voorsprong als Emiel de Vries een vrije bal plaatste op Haso Garazlic die de bal goed binnenkopte. 0-1.

Nieuw Balinge zette een tandje bij en probeerde de gelijkmaker te forceren. In de 49e minuut is het spits Dennis Tump de met een prachtig afstandschot de bal over doelman Jarno Brands heen schiet. 1-1. Na de rust is het beeld hetzelfde. Nieuw Balinge hanteerde steeds de lange bal en Angelslo probeert het voetabllend op te lossen.

In de 57e minuut werd het 1-2 nadat keeper Rick Kalsbeek de bal los liet en Haso Garazlic zijn 2e doelpunt maakte. Lang duurde de voorsprong voor Angelslo niet, want in de 62e minuut is het Richard Kats die uit een voorzet Nieuw Balinge op 2-2 wist te zetten. Even later nam Angelslo weer een voorsprong via Gezim Luli die de bal simpel in de hoek plaatste. 2-3.

Angelslo was beter, maar Nieuw Balinge vocht en knokte met soms pittige overtredingen om de 3-3 te maken. Uit een scrimmage in de 93e minuut is het uiteindelijk Dennis Tump die de gelijkmaker op het bord zette. 3-3 en dat werd ook de eindstand.

Ali Arslan en de aanvoerder Nieuw Balinge Erwin Smale. Scheidsrechter Driessen keek toe. (foto Lobke de Jong)