DZOH in slotfase langs Zuidwolde

EMMEN – Zaterdag 2e klasser DZOH heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van Zuidhorn dat grote delen van het duel net wat sterker dan DZOH. In de 11e minuut nam DZOH de leiding, toen Jeroen Smit van dichtbij inschoot na een goede aanval en matig verdedigen van Zuidhorn. 1-0.

In de 42e minuut maakte Zuidhorn op het moeilijk bespeelbare veld verdiend gelijk. Bart Brandts Buys zette knap door na een voorzet van Wouter de Boer maakte Brandts Buys het zelf af: 1-1.

Na de pauze kregen beide ploegen nog wel enkele kansen. DZOH leek te scoren na een enorme scrimmage, maar uiteindelijk werkte Ruben Kooistra de bal nog weg. Zuidhorn claimde daarna twee keer een strafschop. Eerst werd Jan Peter Steenbergen vast gehouden in het strafschopgebied en even later kreeg een verdediger van DZOH de bal op de uitgestoken arm. De scheidsrechter floot beide keren niet.

Toen de lampen al lang waren ontstoken en de wedstrijd op een gelijkspel leek uit te draaien. greep DZOH toch nog de volle winst. Een vrije trap van Tim Asman in de 89e minuut verdween langs de muur in de korte hoek. 2-1. In de extra tijd bepaalde Bastin Boer uit een counter de eindstand op 3-1.