FC Emmen grijpt net naast periodetitel

OSS - FC Emmen heeft in Oss heel eventjes aan de derde periodetitel kunnen ruiken. In de 67e minuut zette Cas Peters vanaf de stip zijn club op een 3-2 voorsprong en omdat FC Dordrecht op dat moment nog steeds op 0-0 stond, was FC Emmen virtueel in het bezit van de titel. Maar nauwelijks een minuut later bedierf de Dordtenaar Mahmudov de pret door de 1-0 te scoren. In de standen kwamen geen wijziging meer zodat aan de Krommedijk een feestje kon worden gebouwd.

De eerste helft van FC Oss-FC Emmen was zonder twijfel een gedenkwaardige. Het stond bol van de spanning met een thuisclub die de toon aan gaf, maar een FC Emmen dat tot tweemaal toe de leiding nam om die ook vlot weer af te staan. Bij FC Emmen was er een basisplaatsje ingeruimd voor Mario Bilate waarvoor Youri Loen de reservebank warm mocht houden.

De wissel bleek snel een prima ingreep want Mario Bilate(9) scoorde al in de negende minuut de 0-1 na aangeven van Alexander Bannink. Een mooie opsteker voor FC Emmen dat echter grote moeite had om zich de Ossenaren van het lijf te houden.

De Drentse verdediging stond niet bepaald stevig in de schoenen en twee minuten na de openingsgoal stond het plotseling gelijk. Een weggevertje van de Emmer defensie. Een hoge, op zich kansloze bal plofte in het strafschopgebied van FC Emmen waar doelman Telgenkamp het simpel had kunnen oplossen maar hij weifelde en deed niets waarvan Fatih Kamaci gretig profiteerde: 1-1. Het bleef vervolgens een boeiend duel waarin FC Emmen een paar maal ontsnapte zoals met een schot op de paal van Richard van der Venne.

FC Emmen trainer Dick Lukkien probeerde de ontbrekende balans in zijn ploeg te herstellen en bracht Michael Chacon voor Hilal Ben Moussa die met de vroege wissel niet in zijn sas was. Nog in dezelfde minuut kwam FC Emmen echter wederom op voorsprong. Uitstekend werk van Cas Peters werd door Glenn Bijl afgerond: 1-2. De Emmenaren konden deze keer de voorsprong drie minuten langer vasthouden dan bij de 1-2. Een fraaie goal van Richard van der Venne betekende een 2-2 ruststand, een stand die op dat moment geen periodetitel waard was.

De tweede helft was van beide kanten een beetje ingetogener dan de eerste periode maar er werd nog steeds met overgave voor de volle winst gestreden. FC Emmen leek op de beste weg door na dik een uur spelen voor de derde keer de leiding te nemen. Cas Peters was in de Brabantse zestien onreglementair gestopt en nam zelf de taak op zich de strafschop te verzilveren. Hij kiest altijd voor dezelfde hoek en dat was opnieuw succesvol: 2-3.

Het was nu zaak de voorsprong vast te houden en hopen dat FC Dordrecht de nul zou houden. Enkele minuten later bleek dat ijdele hoop toen FC Dordrecht op 1-0 kwam door een treffer van Mahmudov in de 68e minuut. Ondanks inspanningen van beide zijden om tot een hogere score te komen bleef het hierbij. De drie punten waren binnen maar een periode was ook leuk geweest. Met het verlies tegen AZ een paar dagen eerder had de Emmer formatie zich zelf echter in de voet geschoten.

Trainer Dick Lukkien kon desondanks toch een optimistisch geluid laten horen. ,,Ik baal natuurlijk van het feit dat we de periodetitel zijn misgelopen, maar aan de andere kant ben ik blij hoe we ons vanavond hebben gerevancheerd. Niet alleen ten opzichte van de verloren wedstrijd van vrijdag tegen Jong AZ, maar ook in deze wedstrijd. We hebben ons in de tweede helft goed herpakt na een slechte eerste.”

FC Oss-FC Emmen 2-3. 9. Bilate 0-1, 11. Kamaci 1-1, 32.Bijl 1-2, 37. Van der Venne 2-2, 66. Peters (strafschop) 2-3. Scheidsrechter: Manschot. Gele kaart: Philips, Nieveld (FC Oss), Bakker (FC Emmen). Toeschouwers: 1432..

FC Oss: Mous; Janssen, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys, Kaak (88. Philips), Dogan (76. Grotenbreg), Van der Venne, Kamaci, Oratmangoen.

FC Emmen: Telgenkamp; Klok (80. Gronsveld), Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa (32. Chacon), Jansen, Bijl, Peters, Bilate (89. Siekman), Bannink.