FC Klazienaveen wint moeizaam van Zuidhorn

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 2e klasse J won Klazienaveen zaterdag met 2-1 van Zuidhorn. Voor rust creëerde Zuidhorn veel kansen maar doelpunten leverde het niet op. Zelfs een penalty van Jordy Schuiling in de 44e minuut leverde geen treffer op.

Het eerste dreigende moment van de mannen van trainer Casper Goedkoop viel precies halverwege de 1e helft te bewonderen, maar Patrick Bloemberg kopte ver naast het Zuidhorn doel die zich vooral bezig hield met oprapen van te diep gespeelde ballen van FC Klazienaveen. Zuidhorn doelman Marcel Groothof die in de eerste 45 minuten geen enkele inzet te verwerken kreeg moest in de 2e helft al na een minuutje de bal uit zijn doel halen. Mart Hoff legde de bal diaconaal achter de defensie van Zuidhorn en Thyrran Lambers rondde het fraai af: 1-0.

Na dik een uur kreeg ook Klazienaveen een strafschop. Wouter de Boer gleed de bal weg, maar toen zijn tegenstander vervolgens onderuit ging, besloot de arbiter tot de zware straf. Yorin Habing bleef rustig en joeg de 2-0 binnen. Zuidhorn was nog niet gebroken en bracht na 71 minuten met zijn treffer de spanning weer terug. Het doelpunt viel uit een knappe aanval. Robin van der Steege bediende Jaap Jacobs, die Tom Spijkerman de kans bood, die hij niet voorbij liet gaan. 2-1.

In de 84e minuut testte Peter Janse met een venijnig schot nog eens de kwaliteiten van Verhaar, die ruim voldoende bleken te zijn. Uit een hoekschop van Wouter de Boer kopte Jaap Jacobs naast en in de 88e minuut kwam Ruben Kooistra in schietpositie, maar de verdiende gelijkmaker viel niet meer. Eindstand 2-1.