Richard Knol (33): ,,Concurrentie in deze 5e klasse toch wel heel groot”

ZWARTEMEER - Voor Zwartemeerse Boys waren de druiven zuur aan het eind van de competitie. Het kwam in de vierde klasse niet verder dan een 13e plaats en wist zich via de herkansing ook niet te handhaven. Dat was niet best.., is de eerste reactie van centrale verdediger Richard Knol als wij even terugblikken.


,,Wij hebben vooral veel pech gehad in de afronding, maar ook achterin vaak knullige doelpunten tegen. Veel foutjes hier en daar ook al deden wij voetballend wel goed mee, scoorden wij met slechts 36 doelpunten veel te weinig. Winnen doe je toch alleen als je meer scoort dan de tegenstander?”. Na afloop van de competitie zijn John Grummel (SVBO) en Kevin Geerts (SVBC) vertrokken terwijl Rick ten Velde en Danny Rocks in het 2e en 3e gaan afbouwen. Van buitenaf is er geen aanvulling bij gekomen, maar uit de eigen A-jeugd is er wel doorstroming. Enkele van die spelers zaten ook het vorige seizoen al vaak bij de groep, maar hebben nog wel een hele weg te gaan.

Het is afwachten hoe hun mentale weerstand zal zijn, zegt Richard Knol die met een onderbreking vanaf zijn zestiende in de selectie zit: ,,De jeugd weet het tegenwoordig allemaal wel zo goed en willen eigenlijk maar weinig aannemen van de oudere spelers. Gelukkig zitten er ook wel leergierige jongens bij. Onze doelstelling is in ieder geval met deze groep weer de weg naar de vierde klasse terug te winnen. Wij zijn een kleine club met een smalle selectie waarmee trainer Hendrikus Mulder, die aan zijn tweede seizoen in Zwartemeer is begonnen, het zal moeten doen. Mulder is heel positief bezig is en valt ook goed in de groep waar hij tussen, maar ook boven staat.”

Over de eventuele concurrentie kan de centrum verdediger nog geen zinnig woord zeggen, maar verwacht wel dat het niet gemakkelijk zal gaan worden. Als degradant treft het nog een viertal club die ook uit de vierde klasse zijn gedegradeerd. Winnen van bijvoorbeeld SVBC, Veelerveen of Sp. Roswinkel doe je ook niet zo maar even. ,,Wij hebben aanvallend wel iets ingeboet met het vertrek van eerder genoemde spelers terwijl het verdedigend ook het vorige seizoen niet altijd goed ging. Hopelijk kunnen wij daar verandering in brengen en dan komt het allemaal wel goed, besluit de zelfstandig ondernemer in de bouw.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda