Kenny Boer(27) ,,Erica’86 moet weer voor een top-6 positie mee kunnen doen”

ERICA - Een aantal seizoenen eindigde Ericaâ??86 vaak vrij onderaan in de zaterdag 5e klasse E, maar na het afgelopen seizoen eindigde de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Cor Huls op een zesde plaats. Kenny Boer, de linkerverdediger van Ericaâ??86, geeft wel aan dat dit resultaat voor een groot een verdienste is geweest van enkele spelers die over kwamen van Sc Erica.


,,De selectie werd in de breedte een stuk sterker met als gevolg dat het allemaal beter ging lopen. ,,Helaas zijn wij nu weer een beetje terug bij af door dat enkele spelers als Patrick Bruins, Mark Lit en Stefan Reuvers weer de omgaande weg richting Sc Erica hebben gemaakt. De prikkel om weer hoger te voetballen sloeg toch weer aan bij deze spelers. Tegenover dit vertrek heeft de selectie aanvulling gekregen met de komst van Sven Huls, Dennis Adema, Jorrit Maatje en Niek de Wolde. Er is geen doorstroming uit eigen jeugd, maar wij hebben toch wel een leuk ploegje en met ongeveer achttien spelers is de selectie groot genoeg. Cor Huls kan in geval van nood ook altijd nog een beroep doen op enkele spelers uit het tweede team die van waarde zijn voor het eerste.”

Vooruitblikkend is Kenny Boer wel positief ook al heeft hij niet echt zicht op de sterkte van enkele ploegen. ,,Ik denk dat het iets gemakkelijker zal kunnen gaan dan het vorige seizoen, want stugge ploegen als Damacota, NKVV en Wildervank zijn er niet meer bij. Ik verwacht nu meer fysiek voetbal en daar kunnen wij denk ik ook wel goed mee uit de voeten. De concurrentie komt misschien wel uit de regio Assen met ploegen als Sc Assen, FC Assen en DOS’63, maar ook NWVV moeten wij niet onderschatten.

De sfeer en de instelling is goed in de ploeg die ook fanatiek traint. Ook de jongens die het vorige seizoen even onder gesneeuwd waren door de komst van spelers van Sc Erica, hebben de club niet laten vallen. Wij gaan er met elkaar helemaal voor en het vertrouwen op een goed seizoen is bij iedereen aanwezig, besluit de banketbakker bij Ten Napel in Klazienaveen die naast voetbal ook nog een grote voorliefde heeft voor kooikarpers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda