Stefan Holties (34): ,,Drenthina gaat voor plek bij de eerste zeven’’

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J kende Drenthina en niet echt sterk seizoen die vooral na de winterstop weinig hoogtepunten kende. Uiteindelijk eindigden de groenhemden op een tiende plek. Voor trainer Gerrie Benes was dat in zijn 10e seizoen het hoogst haalbare met een ploeg die dan weer goed en dan weer matig speelde.


De stabiliteit in de groep ontbrak volgens spits Stefan Holties, die ook van mening was dat er te weinig voetbal en weinig verrassing meer in de ploeg zat. Voor het komende seizoen waait er met Peter Timmer als opvolger van de gestopte Gerrie Benes een nieuwe wind die de ploeg weer uit een impasse moet halen.

Stefan Holties: ,,Vanaf de eerste training gaf de van Bargeres overgekomen trainer aan dat Drenthina meer vooruit moet kunnen voetballen. Dat moet ook kunnen met dezelfde groep als het vorige seizoen. De doelstelling is een periodetitel. Alleen Mark Lubberts is gestopt en zoekt zijn heil nu in hardlopen en mountainbiken. De enige aanvulling komt vooral uit de eigen jeugd. Op de training merk ik toch dat de groep weer leergierig is.”

Aan een kampioenschap wil men bij Drenthina niet denken, want ook Stefan Holties denkt dat Pelikaan S het komende seizoen weer de grote favoriet voor de titel is. ,,Misschien dat FC Klazienaveen, die het onder leiding van trainer Casper Goedkoop in de laatste fase van de competitie even liet zitten, onder de nieuwe trainer Eric Prins voor een verrassing kan zorgen.”

Voor zich zelf heeft Stefan Holties zich meer in een dienende rol gezet, want het lichaam vraagt steeds meer energie en een zoontje van negen maanden vraagt ook steeds meer aandacht. ,,Ik heb in overleg met trainer en spelers besloten om maar één keer per week te trainen. Ik hoop als een soort super sub spits op de bank in mijn zevende seizoen bij Drenthina toch veel speelminuten te maken. Wij gaan er met elkaar voor om zo hoog mogelijk te eindigen.

Drenthina is een grote club, die met veel jeugdige talenten, zeker op dit niveau thuishoort. Na de eerste bekerronde met Nieuw Buinen en Stadskanaal als tegenstanders, zullen wij op 22 september op eigen veld tegen Omlandia de eerste punten moeten pakken.“ aldus Stefan Holties die in het dagelijkse leven als algemeen fysiotherapeut is verbonden aan Fysiotherapie Scheperspark in Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda