Jan Cremers (31): ,,HOC wil graag de sprong naar de 3e klasse maken”

ODOORN/EXLOO – In de zondag 4e klasse D was voor HOC de doelstelling om na een 4e plaats in de competitie via de nacompetitie de sprong naar de derde klasse te maken. Die hoop vervloog nadat Siddeburen na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-0 won. Dat de teleurstelling heel groot was onderschrijft ook Jan Cremers die nu aan zijn 16e seizoen in de hoofdmacht begint.


,,Dat kun je wel stellen. In de competitie was WKE-16 een maatje te groot, maar wij wonnen bijvoorbeeld wel van Titan. Dus bij winst op Siddeburen zouden wij zeker een kans hebben tegen Titan voor de promotie. Helaas lukte dat ons niet, maar ook Titan moest toezien hoe Siddeburen de promotie wel wist af te winnen.”

Voor het komende seizoen is de opdracht bij HOC wel weer gezet en dat is opnieuw gaan voor promotie. Na vijf jaar Jans Spiegelaar als trainer die met een kampioenschap en twee periodetitel afscheid nam, staat nu Johan Sikkes als hoofdtrainer voor een groep die volledig in takt is gebleven. Er zijn geen spelers vertrokken en er zijn ook geen spelers bij gekomen, behalve de doorstroming van een aantal A-junioren die eventueel mee kunnen doen mocht het nodig zijn, volgens Jan Cremers.

,,Wij hebben nu een goede mix in de groep van veel ervaring met o.a. Paul Kamphuis, Jelle Siekman, Sander Marissen, Mark van Bergen, Sander Zikken en ik zelf en enkele jonge talenten uit de jeugd van HOC. Met deze groep moeten wij zeker vooruit kunnen.” Voor het nieuwe seizoen is de Oring Hunso Combinatie (HOC) ingedeeld in de Groningse 4e klasse D. Het is dus moeilijk in te schatten waar wij staan, zegt Jan Cremers:

,,De meeste tegenstanders als bijvoorbeeld Bareveld, PJC, SPW en Wedde zijn ons niet bekend. Favorieten noemen is dan ook wel een beetje moeilijk, maar gezien de sterkte van bijvoorbeeld Sellingen, moeten wij toch wel mee kunnen doen voor een top-3 plaats. Terwijl de selectie er denk ik klaar voor is kampt HOC als club nog wel met een probleem wat betreft de velden. Gezien het aantal teams komen wij eigenlijk een veld te kort. Hopelijk komt daar een keer verandering in, want nu is alles nog teveel gespreid tussen Exloo en Odoorn. “ besluit Jan Cremers die naast het boer zijn ook nog als assistent-accountant bij PORS Accountants in Emmen werkzaam is.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda