Voorbeschouwing zondagcompetitie van de KNVB District Noord

EMMEN - Komende zondag gaat ook de competitie van de KNVB District Noord van start en de volgende clubs geven hun doelstelling voor het komende seizoen prijs.


ZONDAG 1e KLASSE F

Janiek Arends (22): ,,Een periodetitel moet voor vv Emmen mogelijk zijn”

EMMEN – In de zondag 1e klasse eindigde vv Emmen het afgelopen seizoen op een vierde plaats met een periodetitel op zak. De ploeg begon een beetje stroef met een voor ons nieuw systeem van trainer Hendrik Oosting. Na een wedstrijd of vier begon dat door te dringen, zegt Janiek Arends de noeste hard werkende rechter middenvelder bij de roodwitten. Na de gewonnen periode ging het voor ons als een nachtkaars uit. Veel blessures en schorsing waren door de smalle selectie maar moeilijk op te vangen en moesten wij de strijd om het kampioenschap opgeven. Ook de nacompetitie bracht ons niets, want In een mooie wedstrijd tegen WVV kwamen wij net iets te kort.” Aan het eind van de competitie zag vv Emmen Sadik Spijodic, Josip Baric en Dries-Jan Bal vertrekken terwijl Youri van Tuin is gestopt. VV Emmen zag gelukkig ook enkele nieuwe spelers in de groep met Merik Sliedrecht, Wouter Smallenburg en Jan Quispel. Uit de A-jeugd stromen Mike Duinkerken en Jarno ten Caat door naar de eerste selectie en Alex Blekkink, de lange verdediger, is na een jaar studeren ook weer terug in de groep. Ook hebben Hendrik Oosting en Tim Idema de rollen een beetje omgedraaid, zegt Janiek Arends. Door drukke werkzaamheden schoof Hendrik Oosting zijn assistent Tim Iedema naar voren om wat meer verantwoording over te nemen. ,,Als ik even naar de voorbereiding kijk moet ik zeggen dat wij goed bezig zijn met winst in alle oefenwedstrijden. Dat waren wel clubs die iets lager spelen, terwijl wij voor de beker gemakkelijk wisten te winnen van Noordscheschut en Rolder Boys.” Als het over een doelstelling gaat is Janiek Arends van mening dat de stelling “kampioen worden” niet aan deze groep besteed. Wij kijken van periode naar periode en dan zien wij wel waar het schip strand. Kampioenskandidaat is volgens mij het uit de hoofdklasse gedegradeerde vv Heerenveen, terwijl Sneek ook een aardig ploegje heeft. Daarnaast verheugen wij ons de derby’s tegen buurman SVBO. Wij hebben een leuk team met allemaal vrienden die veel veerkracht hebben. Wij zijn misschien wel kwaliteit kwijtgeraakt, maar lijken wel sterker dan het vorige seizoen. Er zullen zeker nog teleurstellingen komen als de definitieve selectie bekend worden gemaakt.‘’ besluit de student sportopleiding aan de CALO in Zwolle.

Dylan Wessels: ,,SVBO zondag kan bovenin meedoen”

BARGER OOSTERVELD – SVBO, de plaatselijke voetbaltrots van Barger Oosterveld gaat het komende seizoen weer op twee fronten de competitie in. Op zondag in de 1e klasse F en op zaterdag in de 4e klasse E. Dylan Wessels die aan zijn 4e seizoen in het eerste van de zondag afdeling begint, is ook positief gestemd voor het komende seizoen. Ook hij kijkt terug op een zeer wisselvallig seizoen in de 1e klasse F. Dylan Wessels: ,,Het begin van de competitie was matig want wij begonnen met een 6-0 nederlaag tegen WVV. Na de winterstop hebben wij het wel goed opgepakt met vijf overwinningen op rij. Vanaf het moment dat wij een veilig stonden speelden wij weer te wisselvallig waardoor wij buiten de prijzen vielen terwijl wij op eigen veld ongeslagen zijn gebleven. Uiteindelijk kon onze trainer Rolf Veneboer na zes jaar SVBO het stokje overgeven aan het nieuwe duo Marc Hegeman en assistent Jos Wiersum. ” Het komende seizoen ziet Dylan Wessels toch met veel vertrouwen tegemoet omdat SVBO nu een bredere selectie heeft. Uit de selectie is niemand vertrokken en met de komst van Max Heijne en Max Vesting van DZOH, Yami Hemme (Klazienaveen), John Grummel (Zwartemeerse Boys), Yami Gerding (HHC) en uit eigen gelederen Robert Potze, Larry Oenema en Dion Hoogeboom en de talentvolle jeugdspelers Ronald Gerdes, Silfain Brands, Sven Schoenmakers, Robbin Suelmann, Jesper Stevens, Dave Smit en de keepers Jeroen Walda en Rick Tuinman. ,,De concurrentie is nu veel groter, waardoor iedereen wel keihard moet werken voor zijn plaats. Voorheen kon men nog wel eens wat rustig aan doen omdat men toch wel speelde door de kleine selectie. Vooruitblikkend denk ik dat ploegen als Heerenveen en Sneek Witzwart die uit de hoofdklasse zijn gedegradeerd en Stadspark zeker bovenin mee zullen doen.

ZONDAG 2e KLASSE L
Rick Tubben(30): ,,Doelstelling bij Sc Erica is gewoon snel veilig spelen”

ERICA – In de zondag 2e klasse L eindigde Sc Erica het afgelopen seizoen op een 8e plaats. Dat was eigenlijk een beetje beneden verwachting. Het uit de 1e klasse F degradeerde Sc Erica dacht onder leiding van trainer Claus Boekweg de weg zo snel weer terug te vinden, maar dat viel toch wel een beetje tegen is de reactie van Rick Tubben. ,,Wij hadden meer moeite in deze klasse dan wij vooraf verwacht hadden. Onze doelstelling moest al snel worden bijgesteld en handhaven onze eerste prioriteit werd. Wij hadden toch wel veel kwaliteit ingeleverd met vertrekkende spelers die toch jarenlang het gezicht van Sc Erica hebben bepaald. Ook voor het komende seizoen zijn er tijdens de transferperiode mutaties geweest. Vertrokken is doelman Joost Schrik naar Valthermond en Pelle de Vries gaat een uitdaging aan bij Achilles 1894. Erwin Sikkes de nieuwe trainer kan ook een aantal nieuwe spelers in de groep begroeten. Jan Willem Wubkes komt van Schoonebeek, Sabasian Kroezen van DZOH en Patrick Bruins, Mark Lit, Michael Rengers en Stefan Reuvers zijn na een seizoen bij buurman Erica’86 weer teruggekeerd op het oude nest. Ook nu is onze doelstelling zo snel mogelijk klassebehoud veilig stellen.’’ Met de komst van de nieuwe spelers en de A-junioren die al langer mee trainen hebben wij nu wel brede selectie gekregen maar of het ook sterker is moet nog blijken. ,,Met het vertrek van Pelle de Vries bijvoorbeeld missen wij wel weer 10, 12 doelpunten. Ik gun het Pelle trouwens als het lukt bij zijn nieuwe club.” Nieuw bij Sc Erica is ook de trainer. Erwin Sikkes, een echte clubman, die behoudens enkele onderbrekingen jarenlang in de hoofdmacht speelde, nam het stokje over van Boekweg na trainer van het tweede en de jeugd te zijn geweest. Erwin heeft ook een geheel eigen idee van de speelwijze die bij de club past. Hij deelt dat ook met assistent Gerwin Duursma en als duo weet wat zij willen en vooral wat Sc Erica kan, vervolgt de overigens al enige tijd in Barger Compascuum wonende Rick Tubben. ,,Niet alleen maar de lange bal naar voren peren op de spitsen, maar vooral voetbaltechnisch van achteruit opbouwen en de aanvallers bereiken. Ik heb zelf een aantal jaren met Erwin gespeeld en ook toen al straalde er veel voetbalkennis van hem uit. Onze doelstelling nu is ons snel veilig spelen en dan kijken wat er meer mogelijk is. Titelkandidaten voor mij zijn Rolder Boys, Valthermond en Germanicus en wij zullen wel zien waar wij toe in staat zijn.“ besluit de gymleraar van het Dr. Nassau College in Gieten.

ZONDAG 3e KLASSE C
Harmen Stuiver(29): ,,SVV’04 moet de concurrentie aan kunnen gaan”

SCHOONEBEEK - In de zondag 3e klasse C wilde SVV’04 het afgelopen seizoen graag meedraaien en de promotie naar de 2e klasse afdwingen, maar helaas waren ploegen als Dalfsen en Dalen te sterk. Tot aan de winterstop bleef SVV 04 samen met EMMS in het spoor van de twee favorieten, is de eerste reactie van rechteraanvaller Harmen Stuiver. ,,Helaas ging het na de winterstop niet meer van een leien dakje, want door blessures en schorsingen misten wij toch een aantal belangrijke spelers waardoor wij wegzakten naar een 8e plaats. Een flinke teleurstelling, maar wij gaan er nu opnieuw weer voor.” Na de competitie bleven behalve doelman Marc Wesseling die naar SVBC ging, alle andere spelers en ook trainer Arthur van der Veen trouw aan SVV’04. Ook de A-junioren die in de laatste fase van de competitie ook al speelminuten kregen. ‘’Nieuw in de groep is Lars Koopmeiners van Dalen. Het is een speler die wij achterin heel goed kunnen gebruiken, maar hij heeft twee seizoen niet gespeeld. Verder is Emiel Wever uit een lager team bij SVV’04 toegevoegd aan de selectie. Samen met de uit doorstroming van Nick Pat, Stan Sibon en Robin Barelds uit de eigen jeugd heeft de trainer er spelers bij gekregen die zeker dit niveau aankunnen, zegt de mening van Harm Stuiver. Met de start van de competitie op komst heeft trainer Arthur van der Veen wel een tegenvaller met het wegvallen van doelman Dennis Bos die in de wedstrijd tegen FC Emmen als binnen enkele minuten flink geblesseerd raakte. Mark Heijnen, die als spits van SVV’04 maar liefst 172 doelpunten wist te scoren, is omgeschoold tot reservedoelman bij de Schoonebekers.” Harm Stuiver begint straks aan zijn 12e seizoen in de hoofdmacht van SVV’04 en hij verwacht dat zijn club zeker in de top-vijf moet kunnen eindigen. Natuurlijk moeten wij wel rekening houden met de gedegradeerde ploegen als Raptim en Ruinerwold en Dalen dat net de promotie mis liep. Wel is het zo dat als wij onze doelstelling willen halen, zullen wij verschoond moeten blijven van blessures en te veel kaarten. Wij kijken natuurlijk ook uit naar de mooie derby’s tegen Schoonebeek, maar wij beginnen direct met een topper in en tegen Dalen. Dan kunnen wij zien waar wij ongeveer staan.” besluit de planner bij kaasfabriek DOC in Hoogeveen.

Sander Boer(22): ,,Sv Twedo is geen titelkandidaat maar wil wel promoveren”

NIEUW AMSTERDAM – Het afgelopen seizoen eindigde SV Twedo op een vierde plaats. De ploeg was onder trainer Marc Hegeman niet echt een kampioenskandidaat, maar dat het met een vierde plaats buiten alle prijzen viel, was wel een teleurstelling, zegt Sander Boer. Vanaf het begin liep het niet echt, maar na de winterstop begon het beter te lopen . ,,Helaas lukte het net niet meer om ook nog een prijsje te pakken.” Wanneer hij aan zijn 8e seizoen bij Sv Twedo gaat beginnen is de ploeg in Nieuw Amsterdam/Veenoord opnieuw niet de eerste kampioenskandidaat, zegt Sander Boer die het liefst op de 10 speelt. ,,Ik denk dat promotie voor SV Twedo zeker haalbaar is, maar dan moet het denk ik wel via een nacompetitie gebeuren. Wij hebben niet alleen met de van EEC afkomstige Harjo van der Valle een nieuwe trainer, maar ook een handvol jonge A-junioren zijn doorgestroomd naar de selectie. Daardoor heeft de trainer nu een selectie van 40 spelers waaruit hij een definitieve eerste en tweede selectie zal selecteren voor het komende seizoen. Met een groot deel van de selectie kan hij zo voortborduren op het vorige seizoen want er is niemand vertrokken. Ik verwacht wel dat er zeker drie of vier A-junioren de stap kunnen maken en de nodige speelminuten mee zullen pikken.. Dat zou voor SV Twedo al heel mooi zijn. De selectie bestaat nu uit een goede mix van routine, ervaring en jong talent. De voorbereiding verloopt goed ook al hebben wij van de drie oefenwedstrijden er twee verloren.” Een doelstelling is er nog niet op schrift gezet bij Sv Twedo, maar Sander Boer ziet zijn ploeg opnieuw niet zo maar kampioen worden, maar een plaats in de top-vier moet weer kunnen, maar dan wel met een prijs in de vorm van een periodetitel. ,,Ik denk dat Dalen dit seizoen de te kloppen ploeg zal zijn. Wij gaan gewoon van start en zien in de winterstop wij wel waar wij staan. Na twee seizoenen onder Marc Hegeman was het wel even omschakelen. Harjo van der Valle is aan zijn eerste karwei als hoofdtrainer op dit niveau begonnen, en is iemand met nieuwe ideeën en een andere kijk op het voetbalspelletje. Hij is gemotiveerd en wil iedereen beter laten voetballen. Ik heb er alle vertrouwen in dat goed komt met SV Twedo.”denkt Sander Boer.

Jochem Scholten (20): ,,WKE-16 gaat ook in de 3e klasse voor het kampioenschap”

EMMEN – Twee seizoen begon WKE-16 aan een missie in de zondag 5e klasse F en dat was zo snel weer richting de top, maar zeker naar het 1e klasse niveau. Het werd zonder al te moeite kampioen van de vijfde en vierde klasse en staat nu aan het begin van weer een missie. Middenvelder Jochem Scholten die nu aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht aan de competitie begint, blikt even terug op het afgelopen seizoen. ,,Wij zijn eigenlijk vrij simpel ongeslagen kampioen geworden met eigenlijk alleen wat tegenstand van Protos en Titan. Voor het komende seizoen moet dat toch genoeg perspectief bieden. Onze spelverdeler Jannes Wolters heeft weliswaar zijn carrière beëindigd, maar daar tegenover staat dat onze nieuwe trainer Jan Jouke Meertens wel de beschikking krijgt over een aantal nieuwe spelers. Dit zijn Harm Hindriks van Germanicus, Sebastiaan Bruinsma stroomt door vanuit het tweede team, Denny Pol van Weerdinge, Joey Klaver uit de A-jeugd van FC Emmen en Arjan Bos die er ook in de vijfde klasse al bij was, maar een jaartje rust heeft genomen.” De doelstelling die de huidige groep en technische staf in het hoofd hebben is natuurlijk gewoon kampioen worden, vervolgt Jochem Scholten, maar geeft ook direct aan dat het wel steeds moeilijker zal gaan worden om een dominante rol te kunnen vervullen. Daarom is promotie via een nacompetitie natuurlijk ook een mooi achterdeurtje om promotie, de doelstelling van twee jaar geleden, te kunnen halen. ,,Wij hebben nu ook weer een hele mooie groep waarin iedereen gemotiveerd is om er vol voor te gaan. Wij willen er weer een succes van maken, zonder dat wij ons echt te veel druk op leggen. Wij zullen gewoon ons eigen spel proberen te spelen en dan gewoon zover mogelijk komen. Als je mij vraagt uit welke hoek de concurrentie te verwachten is moet ik eerlijk bekennen dat ik dat niet weet. De derde klasse is voor mij een beetje onbekend terrein, maar dat de concurrentie weer groter zal zijn is wel zeker, maar ook WKE-16 is weer iets sterker geworden.’’ aldus Jochem Scholten.

Jaimy Wessels(22) ,,Weerdinge moet mee kunnen doen voor promotie”

WEERDINGE - In de zondag 3e klasse C begon Weerdinge goed aan de competitie met aanvankelijk een plek in de top-3 en leek op koers om de doelstelling nacompetitie te halen. Echter na de winterstop liet het plotseling te veel punten liggen waardoor het op een gegeven moment meer naar beneden dan naar boven kon kijken, geeft Jaimy Wessels die dit seizoen door trainer jan Marc Bosman tot aanvoerder is aangesteld. ,,Wij hebben veel onnodig punten laten liggen tegen ploegen waar je eigenlijk van zou moeten winnen, terwijl wij te gemakkelijk doelpunten weg gaven. Bij een tegendoelpunt moet je zelf ook weer scoren en dat lukte maar moeilijk. Bijvoorbeeld tegen een zwak Musselkanaal pakten wij slechts één puntje. In de laatste fase van de competitie konden wij het nog wel weer oppakken en uiteindelijk eindigden wij als zevende.” Na de competitie ondervond de selectie van Weerdinge enkele wijzigingen. Jeroen Joustra en Evert Bos besloten om te stoppen en Kay de Vries, die belangrijk was als laatste man, vertrok naar vv Wijhe. Als vervangers kon trainer Jan-Marc Bosman Rick van Heuvelen van Drenthina, Robert de Bruin en Michou Mbaye van vv Emmen in de groep begroeten terwijl Radovan Zivcic die in de winterstop er bij nu definitief bij de selectie zit. Rick van Heuvelen kan het verlies van Kay de Vries opvangen terwijl de andere twee achterin en op het middenveld toch een versterking kunnen zijn. Jan-Marc Bosman heeft nu de beschikking over een selectie van achttien spelers” Op de vraag waar de mogelijkheden voor het komende seizoen liggen is Jaimy Wessels heel duidelijk. ,,Deze 3e klasse C is één van de mooiste klassen in deze regio als je kijkt naar al die derby’s die er nu op de rol zullen staan. Wij willen ook nu weer een poging doen om de top-3 te halen, maar zullen wij ook moeten afrekenen met tegenstanders als Raptim, Dalen, CEC en misschien ook wel weer WKE-16 die zal gaan voor het derde kampioenschap op rij. Wij zullen er vanaf het begin moeten staan en dat is op zondag 23 september wanneer wij thuis beginnen tegen Raptim. Het zou mooi zijn als dat direct drie punten zou opleveren tegen Coevordenaren.“ besluit de nieuwbakken aanvoerder van Weerdinge.

Leon Harms(20) wil met CEC opnieuw mee doen voor een prijs

EMMER COMPASCUUM – In de zondag 3e klasse C kan CEC op een goed seizoen terugkijken ook al wist het niet de promotie af te dwingen. De ploeg eindigde onder leiding van de nieuwe trainer Erwin van Oosten op een derde plaats en won de eerste periode. Nadat wij een aantal seizoen eigenlijk geen rol van betekenis hebben gespeeld was deze derde plaats toch we een opsteker, zegt middenvelder Leon Harms die de komende week aan zijn 2e seizoen in de hoofdmacht begint. ,,Dalfsen was in de competitie veel te sterk en in de nacompetitie was Emmeloord uiteindelijk een maatje te groot voor ons. Ik denk dat de goede prestaties in de competitie zeker ook de verdiensten van de nieuwe trainer Erwin van Oosten is geweest. Hij was op de goede momenten streng en toonde een niet aflatende coaching tijdens de wedstrijden. Dat er niemand is weggegaan getuigd toch ook van vertrouwen in deze trainer. Wij hebben er nog wel aanvulling bij gekregen met Marc van der Berg uit de jeugd van FC Emmen en Stan Lever die is overgekomen van de jeugd van FC Klazienaveen. Ik ben zelf ook na een periode bij de jeugd van FC Emmen en later vv Emmen weer bij CEC teruggekeerd. Helaas heb ik de stap net niet kunnen maken maar wel veel geleerd.” Voor de komende competitie is de doelstelling bij CEC unaniem dat het opnieuw moet gaan voor een top drie positie met de kans op een periodetitel. Leon Harms: ,,De concurrentie is natuurlijk wel groot, want Dalen eindigde de laatste twee seizoenen als tweede, maar wist net geen promotie af te dwingen. Raptim, dat uit de 2e klasse L degradeerde, gaat zeker weer meedoen terwijl ik benieuwd ben of WKE-16 de opmars naar boven ook dit seizoen kan doortrekken. Gemakkelijk zal het dus niet gaan, maar met behulp van ons altijd trouwe, maar wel kritisch publiek moet het gewoon lukken.” Leon Harms is werkzaam in de werkvoorbereiding bij een bedrijf in Klazienaveen waar garagedeuren voor de particulier en de industrie worden vervaardigd, kijkt in ieder geval met veel verwachting uit naar het komende seizoen dat op zondag 23 september van start gaat met een uitwedstrijd tegen Ter Apel’96.”ZONDAG 4e KLASSE
Henk van Klinken(59) wil EHS’85 snel in veilige haven brengen


EMMERSCHANS - In de zondag 4e klasse D eindigde EHS’85 het afgelopen seizoen op een zevende plaats. Cor Lubach begon volle goede moed aan de competitie, maar op een bepaald moment ontbrak de chemie tussen spelers en trainer. Besloten werd om in goed overleg uit elkaar te gaan en zijn taken werden overgenomen door Frank Veldwijk en Marc Linneman. Henk van Klinken die inmiddels was benaderd om trainer te worden volgde de club na de winterstop goed en zag de ploeg uiteindelijk als zevende eindigden. ,,Ik merkte dat ik voor een groep kwam te staan dat weer een hecht team moest worden. De ploeg wilde zelf een andere richting in en dat werd in de twee seizoenshelft ook wel getoond. Je moest het dan ook laten zien en dat deed de groep goed. Er weer geknokt voor elk punt en uiteindelijk was de zevende plek het hoogst haalbare.” Dat de groep er ook weer in geloven voor het komende seizoen is de volledige selectie in stand gebleven. Alleen Ronald Muter en Martijn Korthuis gaan wat lager voetballen, maar zijn nog wel oproep als de nood aan de man komt. Henk van Klinken die in het dagelijkse leven postbode is in de wijk Emmermeer vervolgt: ,,Er zijn wel een aantal A-junioren doorgestroomd naar de eerste selectie en daar zitten enkele leuke voetballers tussen. Ik heb nu een groep van ervaring, maar vooral ook jeugd met een toekomst. Enkel spelers van onder de 17 hebben al speelminuten gemaakt in het eerste. Voor mij is het zaak om er weer een hechte homogene groep van te maken die eigenlijk zolang mogelijk voor een periode mee moet kunnen doen. Als wij reëel zijn, moeten wij proberen ons snel naar een plaats bij de eerste zes te spelen en dan verder bouwen naar misschien wel een periodetitel. Als ik de indeling bekijk dan zijn Titan en OVC’21 denk ik de te kloppen ploegen. Als outsider moet ik misschien wel HODO noemen die weer versterking heeft gekregen met spelers van Hoogeveen en De Weide.” Henk van Klinken die zich zelf omschrijft als een trainer die in de groep staat, maar er ook wel boven als er iets niet goed gaat. ,,Het teamgebeuren staat hierbij voor mij altijd op de eerste plaats. Er moet nog veel gebeuren. Hopelijk hebben wij bij de start van de competitie op zondag 23 september met elkaar alle neuzen dezelfde kant op staan. Pas dan zullen wij onze doelstelling waar kunnen maken,” besluit Henk van Klinken.

Jesper Swieters (30): ,,Schoonebeek vaak te wisselvallig om succes te hebben”

SCHOONEBEEK – In de zondag 4e klasse D leek Schoonebeek het afgelopen seizoen in ieder geval de nacompetitie te halen achter kampioen WKE, maar de ploeg van Wilbert Arends stond aan het eind van het seizoen wel met lege handen. Dat was uiteindelijk wel een grote teleurstelling gezien de doelstelling vooraf, is de eerste reactie van middenvelder Jesper Swieters die aan zijn 14e seizoen in de hoofdmacht gaat beginnen. ,,In het eerste deel van de competitie wonnen wij veel wedstrijden en deden goed mee om de bovenste plaatsen. Na de winterstop ging het echter snel bergafwaarts. Wij declasseerden bijvoorbeeld Titan op eigen veld met 4-0 en speelden ook tegen WKE heel goed met een 1-1 en een nipte 1-0 nederlaag in Emmen. Daar tegenover verloren wij veel punten tegen lager geklasseerde ploegen. Het gevolg was dat wij met een zesde plaats zelfs geen nacompetitie haalden.” Na de competitie zag Schoonebeek uit de al smalle selectie Jan Willem Wubkes naar Sc Erica en Ruben Hoek naar Valthermond vertrekken. Jesper Swieters: ,,Dat waren toch spelers die voorop gingen in de strijd. Als aanvulling op de selectie stromen nu een aantal A-junioren door en heeft Ric Smit, die twee seizoenen geleden besloot om te stoppen, weer aangegeven er weer voor te willen gaan. De uitdaging is om het met elkaar het komende seizoen iets beter te doen. Wij moeten wel realistisch zijn dat wij als dorpsploegje vaak afhankelijk zijn in hoeverre wij verschoond blijven van blessures en of schorsingen.’’ Schoonebeek gaat gewoon weer voor een periodetitel in de 4e klasse E waarin ook enkele nieuwe ploegen zijn gekomen. Bovenin de middenmoot moet voor ons mogelijk zijn, vervolgt de vestigingsmanager bij Prima Personeel in Hengelo. ,,Kanshebbers voor een kampioenschap zijn volgens mij Titan en HODO. OVC’21 dat uit de 3e klasse komt ken ik niet, maar kan wel voor een verrassing zorgen. Maar winnen van bijvoorbeeld Sweel is ook altijd moeilijk. Het afgelopen seizoen was de wisselvalligheid het grote probleem. Als onze trainer Wilbert Arends dat er uit krijgt en tijdens de voorbereiding de juiste formatie heeft gevonden, zullen wij op 23 september met een goed gevoel aan de thuiswedstrijd tegen Wijster van start gaan om onze doelstelling te halen”.

Aron Arends (20): ,,DVC’59 moet hoog in het linker rijtje mee kunnen doen”

NIEUW DORDRECHT – Nadat DVC’59 twee seizoenen geleden uit de derde klasse degradeerde wilden de Dordtenaren zo snel mogelijk weer de weg naar boven vinden. Onder leiding van de trainers Hendrikus Mulder en Jan Vos kwam het in 4e klasse D niet verder dan een achtste en negende plaats, maar Aron Arends kan achteraf wel leven met de negende plaats: ,,Door blessures en enkele schorsingen was het voor de trainers soms moeilijk om een representatief elftal het veld in te kunnen sturen. Veel spelers speelden dan vaak onder hun kunnen op een voor hen vreemde positie. Als het dan niet loopt zoals iedereen graag wil was de sfeer meestal ook niet echt top.” De selectie zag Gert Mink, Richard Hoge en Marcel Jansen stoppen en kon van buitenaf alleen Jeffrey Zandbergen worden begroet. Gelukkig stroomden er wel een aantal A-junioren door die DVC’59 in de breedte in ieder geval wel sterker maken, volgens de Dordse links back. ,,Wij hebben met Martin Koppenol wel een nieuwe trainer gekregen waar ook het enthousiasme van af straalt. Koppenol weet gezien zijn eigen ervaring waar hij over praat. In de voorbereiding toont hij over veel voetbalinzicht te beschikken met vooral de nadruk leggen op het technische vlak. De doelstelling is met DVC’59 duidelijk voor meer te gaan dan een negende plaats waarmee een periodetitel zeker tot de mogelijkheden behoort.” Vooruitblikkend heeft Aron Arends, die aan zijn 5e seizoen in de eerste selectie begint, zelf wel een paar namen waar zeker rekening met moet worden gehouden. ,,Hodo is weer teruggezakt uit de 3e klasse C en ploegen als Titan en Schoonebeek zijn altijd zeer lastig te bestrijden. Daarnaast kunnen Wijster en Pesse ook voor een verrassing zorgen. Voor de beker spelen wij tegen Sc Roswinkel, Sellingen en Ter Apel 96. In deze wedstrijden kan onze trainer mooi proberen om alle poppetjes op de goede plaats te zetten. De competitie, die overigens begint met een uitwedstrijd tegen KSC, de ongeslagen kampioen van de 5e klasse, heeft wel de eerste prioriteit bij DVC’59.” De student AOT (allround operations technieker) op het Drenthe College ziet de komende competitie dan ook met heel veel vertrouwen tegemoet.”

Leon Harms(20) wil met CEC opnieuw mee doen voor een prijs

EMMER COMPASCUUM – In de zondag 3e klasse C kan CEC op een goed seizoen terugkijken ook al wist het niet de promotie af te dwingen. De ploeg eindigde onder leiding van de nieuwe trainer Erwin van Oosten op een derde plaats en won de eerste periode. Nadat wij een aantal seizoen eigenlijk geen rol van betekenis hebben gespeeld was deze derde plaats toch we een opsteker, zegt middenvelder Leon Harms die de komende week aan zijn 2e seizoen in de hoofdmacht begint. ,,Dalfsen was in de competitie veel te sterk en in de nacompetitie was Emmeloord uiteindelijk een maatje te groot voor ons. Ik denk dat de goede prestaties in de competitie zeker ook de verdiensten van de nieuwe trainer Erwin van Oosten is geweest. Hij was op de goede momenten streng en toonde een niet aflatende coaching tijdens de wedstrijden. Dat er niemand is weggegaan getuigd toch ook van vertrouwen in deze trainer. Wij hebben er nog wel aanvulling bij gekregen met Marc van der Berg uit de jeugd van FC Emmen en Stan Lever die is overgekomen van de jeugd van FC Klazienaveen. Ik ben zelf ook na een periode bij de jeugd van FC Emmen en later vv Emmen weer bij CEC teruggekeerd. Helaas heb ik de stap net niet kunnen maken maar wel veel geleerd.” Voor de komende competitie is de doelstelling bij CEC unaniem dat het opnieuw moet gaan voor een top drie positie met de kans op een periodetitel. Leon Harms: ,,De concurrentie is natuurlijk wel groot, want Dalen eindigde de laatste twee seizoenen als tweede, maar wist net geen promotie af te dwingen. Raptim, dat uit de 2e klasse L degradeerde, gaat zeker weer meedoen terwijl ik benieuwd ben of WKE-16 de opmars naar boven ook dit seizoen kan doortrekken. Gemakkelijk zal het dus niet gaan, maar met behulp van ons altijd trouwe, maar wel kritisch publiek moet het gewoon lukken.” Leon Harms is werkzaam in de werkvoorbereiding bij een bedrijf in Klazienaveen waar garagedeuren voor de particulier en de industrie worden vervaardigd, kijkt in ieder geval met veel verwachting uit naar het komende seizoen dat op zondag 23 september van start gaat met een uitwedstrijd tegen Ter Apel’96.”

ZONDAG 5e KLASSE E
Rick-Jan de Vries(19) gaat met Valther Boys voor kampioenschap

VALTHE – het afgelopen seizoen is niet dat geworden wat de club voor ogen had, want uiteindelijk was er na een heel apart seizoen alleen maar degradatie naar de 5e klasse. Vanaf het begin van de competitie ontbrak er iets bij de groenwitten. Het liep voor geen cent want in de eerste helft werden slechts vier puntjes behaald. Het gevolg was dat er afscheid werd genomen van Cor Huls en Wim Nieuwenweg het roer overnam, zegt de van Valthermond overgekomen Rick-Jan de Vries waar hij twee seizoenen speelde onder trainer Harris Huizing. ,,De trainerswissel had toch wel effect, want de ploeg begon na de winterstop goed op gang te komen met zes winstpartijen op rij en 18 punten. Helaas was het achteraf net te weinig voor rechtstreekse handhaving. Via de nacompetitie kregen nog de kans om ons te redden, maar bleek Wedde net even te sterk voor ons en was de degradatie een niet af te wenden.” Dat was voor Nieuwenweg en zijn mannen een flinke teleurstelling, maar bijna iedereen was er van overtuigd dat Valther Boys hoger kan spelen en bleven dan ook de club trouw. Alleen Gert-Jan Webers is naar FC Stadspark vertrokken en doelman Gideon van Lottum, en spits Roy van Scheer zijn wegens blessures gestopt. Van Lottum wordt overigens teamleider van de selectie. Naast de terugkeer van Jens Sijbring ben ik samen met Mart Klok van HOC de enigste nieuwe spelers in deze groep, vervolgt Rick-jan zijn verhaal. ,,Wim Nieuwenweg zit nu in de technische zaken en zijn plaats is ingenomen door Lieuwe Pals en Klaas Aardema die hij als zijn rechterhand heeft meegenomen. Pals is een zeer enthousiaste trainer die weet waar het over gaat en dat ook op de groep probeert over te brengen. Wij hebben inmiddels een goede voorbereiding achter de rug met enkele nuttige oefenwedstrijden. Er was wel verlies tegen DSC’65 en voor de beker verloren wij van Sweel terwijl wij wel beter voetbalden. Wij staan er als team goed voor en de doelstelling is dan ook gewoon kampioen worden. Wij willen snel weer terug naar de vierde klasse. In deze vijfde klasse zullen wij de punten moeten pakken tegen ploegen als Buinen, EEC, Pekelder Boys en Sc Roswinkel. Ik verwacht dat Weiteveense Boys en Zwartemeerse Boys onze belangrijkste concurrenten zullen zijn. Wij beginnen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zandpol. Dus moeten wij er een mooie frisse start van kunnen maken.” besluit de mid-mid met vol overtuiging.

Joey Otten(17): ,,Zandpol gaat niet voor minder dan promotie”

ZANDPOL – Het afgelopen seizoen begon moeilijk voor Zandpol, met twee gelijke spelen en een nederlaag tegen SVBC. Na de 10-2 monsterzege op Buinerveen begon het plotseling wel te lopen. Met goed voetbal werd daarna periode gewonnen. Na de winterstop was in een keer het vloeiende voetbal van Zandpol verdwenen en zakte het op de ranglijst van de 5e klasse E. Tot overmaat van ramp brak de jonge doelman Joey Otten ook nog zijn pols. ,,Noodgedwongen moest good-old Egbert Jonkers in het laatste weken van de competitie nog weer onder de lat plaatsnemen. Het resultaat was uiteindelijk toch nog een goede 5e plaats en de winst in de 2e periode. In de nacompetitie bleek RKO echter met 6-1 te sterk waardoor de droom van promotie snel verdween.” Na afloop van de competitie is de selectie verschoond gebleven van vertrekkende spelers terwijl zich wel enkele nieuwe spelers uit de omgeving aan gaven bij Zandpol te willen spelen. Met de komst van Michael Jacobs, Boyd de Hoop, Rick Noordhuis en Mark Wittendorp is selectie toch wel sterker geworden, vervolgt de student werktuigbouwkunde op het Drenthe College in Emmen. ,,Ik denk dat wij met de komst van bijvoorbeeld Michael Jakobs vooral op het middenveld sterker zijn geworden en onze superspits Stefan Knuppe daar nog meer van kan profiteren.” Vooruit kijkend is Joey Otten toch wel zelfverzekerd dat Zandpol ook het komende seizoen weer mee moeten kunnen doen voor een periodetitel. De favorieten voor het kampioenschap zullen wij denk ik moeten zoeken in de richting van Weiteveense Boys, Zwartemeerse Boys en Valther Boys als degradanten uit de vierde klasse D. Wij hebben voor de beker wel met 7-1 van Wacker verloren en zitten nog niet echt in het goede ritme, maar ik verwacht dat wij daar toch vlak achter eerder genoemde favorieten moeten zitten. Zandpol is maar een kleine, maar wel goed georganiseerde club moet zeker in de vierde klasse mee kunnen doen, is de zekere overtuiging van de Zandpol doelman, die naast voetbal gek is op alles waar een motor op of in zit. Een van zijn laatste aanwinsten van Joey Otten is een scootmobiel, waarmee hij volop kan stunten.

Sc Roswinkel trainer Cor Lubach (49): ,,Zie komende seizoen met vertrouwen tegemoet”

ROSWINKEL – Begin maart stapte Cor Lubach in als trainer bij Sc Roswinkel na het tussentijds vertrek van trainer Christiaan Klinkhamer. Hij trof er een mooie club aan waar alles goed geregeld is onder leiding van de nieuwe voorzitter Willem Neef. ,,Wat ik ook aantrof was een selectie die volgens mij weinig voetbalplezier meer uitstraalde. Een aantal spelers gaven zelfs al aan om aan het eind van het seizoen misschien te zullen stoppen. Als trainer merkte ik dat het in de koppies wel goed zat in de selectie. Ik besloot mijn contract te verlengen zonder te weten wat voor groep ik zou over houden, maar heb hen wel aangespoord om te blijven. Wij sprokkelden intussen nog wel veel punten binnen, waardoor wij als zesde eindigden in het jaar dat de club 50 jaar bestaat. Ferdinand Smit en Roy van der Sluis zijn gestopt, maar verder is er niemand weggegaan. Daar tegenover staat de komst van Kevin de Jonge en Kevin Platje en de doorstroming van vier jeugdspelers waarvan enkele in het afgelopen seizoen al speelminuten hebben gemaakt.” De selectie had niet echt een doelstelling, maar Cor Lubach heeft er alle vertrouwen in. ,,De doelstelling is dat wij de jonge spelers willen ontwikkelen en in de winterstop kijken hoe we er voor staan. Aan de aan hand daarvan bepalen wij dan de doelstelling. Ik verwacht dat in de competitie de onderlinge verschillen klein zullen waar iedereen van iedereen kan winnen,. De uit de vierde klasse gedegradeerde ploegen zullen zeker mee strijden om de bovenste plaatsen. Als alles een beetje reilt en zeilt, moet een plaats bij de eerste vijf mogelijk zijn en misschien wel een periode mee pikken. Bij een kleine club moet je ook een beetje geluk hebben met een goede lichting spelers. De toekomst ziet er in ieder geval goed uit. Ik heb een goed contact met de begeleiding en het bestuur. Alles wordt gedaan om te zorgen dat de jongens zich goed thuis voelen bij VEV en dat sportief gezien tot uiting kunnen brengen met resultaten.“ besluit de voormalig speler van Titan en werkzaam bij Mark Climate technolgy in Veendam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda